USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чий силует бачила бабуся Каті Литкіної в ніч убивства онуки?

23 Липня 2017 16:27
20 липня у Ковелі суд продовжив розгляд кримінальної справи про скоєне в Нововолинську вбивство 16-річної Катерини Литкіної у Нововолинську. Суд ухвалив рішення ще на два місяці продовжити строк тримання під вартою обвинуваченого Назара Статочнюка та опитано свідків у справі.

Засідання тривало цілий день. Заслухали чотирьох свідків із Нововолинська: бабусю Каті, приятельку та дядька загиблої, а також того з родини, хто раніше за поліцію побачив її тіло на териконі закинутої нововолинської шахти, повідомляє РАДАР.

Мала слово й керівник відділення криміналістики Інна Кравчук із Волинського бюро судово-медичної експертизи.

Бабуся Каті – Тетяна Степанченко, з чийого будинку Катя пішла у ту фатальну ніч “ненадовго”, розповіла, що бачила у дворі силует хлопця. Роздивитися, хто це, не змогла. Подумала, що це Мирон, із яким у дівчини були на той час романтичні стосунки. Однак Мирон, провівши Катю до дверей, пішов додому. Цей факт встановила поліція після ретельної перевірки. А там стояв, імовірно, один із убивць. Катя вийшла на ганок радісна, піднесена, у вбранні, подарованому Мироном. Віддала тому, хто на неї чекав, свої малюнки і диски – привітання йому (до дня народження?).

Судмедексперт Інна Кравчук заявила, що били дівчину чимось на кшталт палиці, обрізка труби, арматури чи держака лопати. Не круглим чи квадратним предметом, а саме подовгуватим.

Вона зазначила, що при скочуванні з висоти одяг Катерини був би пошкодженим, а при падінні були б зламані ребра, хребет. Натомість травматична дія нанесена чисто по голові. Іще один аргумент – при самопадінні ніколи не буває переломів черепа, щелепи. Людина завжди намагається витягнути руки та захиститися. До того ж при падінні на каміння не було б такої локалізації ударів в різних місцях голови – тім’яних, потиличних, – пояснила експерт, пише, посилаючись на слова судмедексперта, БУГ.

Криміналіст розвіяла всі сумніви суддів щодо причини смерті. Це не падіння з висоти на гострі камені – це безжальне вбивство.

Оксана, приятелька, пригадала, що Катя старанно готувалася до вступу у виш – часто сиділа за комп’ютером, обклавшися підручниками.

Віталій Приступа, якому Сергій Литкін зателефонував у відчаї, виявивши тіло дочки на териконі, привернув увагу суду до такого моменту. Слідчий Дорош на той час уже прочитав дівочий щоденник Каті, вилучений поліцейськими з будинку Степанченко після її заяви про зникнення онуки. Катя писала, що терикон – її улюблене місце. Там вона зустрічалася зі своїм колишнім хлопцем – Максимом Терлецьким (інший фігурант справи,якого батьки вбитої Каті вважають вважають головним підозрюваним і який так і не прибув на суд зі Словенії), туди ходила побути на самоті. За життя Каті ніхто з рідних у її особистий щоденник не зазирав, зараз він в руках правоохоронців. Деякі записи використані у справі.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла 1 серпня 2016 року. Через 10 днів, 11 серпня, тіло дівчини знайшов її батько. 20 серпня, напередодні арешту одного з підозрюваних, Назара Статочнюка, неподалік терикону під містком знайшли розбитий вщент телефон Катерини Литкіної. На телефоні був чіткий відбиток пальця – однак, зі слів бабусі вбитої, слід потім зник з невідомих причин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus