USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Справа убивства Литкіної: колишнього хлопця доставлять на допит зі Словенії

8 Грудня 2016 10:40
Суд відмовив у клопотанні про зміну запобіжного заходу Назару Статочнюку, підозрюваному в жорстокому вбивстві 16-річної Катерини Литкіної.

Слідство оголосило про те, що з’явились нові докази, які обґрунтовують підозру, інкриміновану затриманому. Явка іншого фігуранта справи, колишнього хлопця убитої Максима Терлецького, який проживає у Словенії, призначена на 29 грудня.

Про це стало відомо 8 грудня, під час оголошення рішення Луцького міськрайонного суду щодо обрання запобіжного заходу обвинуваченому Назару Статочнюку.

Рішення міськрайоного суду оскарженню не підлягає. Таким чином, Назар Статочнюк залишається під вартою до розгляду справи Катерини Литкіної по суті.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель Каті сколихнула весь Нововолинськ. У поліції є підозрюваний - місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені - відправити за ґрати хочуть невинну людину. 20 серпня Назару Статочнюку оголосили про підозру у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 4 місяці. Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії, його поліція допитала по Скайпу.

Як повідомлялося, захист клопотався по кількох інстанціях про зміну запобіжного заходу для обвинуваченого з тримання під вартою на домашній арешт або під відповідальність батьків. Проте, Апеляційний суд залишив підозрюваного під вартою до кінця раніше встановленого терміну, а саме - до 20 грудня.

Напередодні закінчення терміну тримання під вартою адвокат обвинуваченого Віктор Шостак просив суд змінити міру запопіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт або під відповідальність батьків, мотивуючи це тим, що Назар Статочнюк має тісні соціальні зв’язки, позитивну характеристику, слабке здоров’я та не має наміру заважати слідству.

Сам обвинувачений каже, що згоден надіти електронний браслет, аби його відстежували, аби лише суд відпустив його з-під варти.

Своєю чергою, прокурор пояснив суду, що згідно з висновком психологічної експертизи обвинувачений не є безпечним для суспільства. А щодо слабкого здоров’я, то, згідно з довідкою з медпункту слідчого ізолятору, за медичною допомогою до медиків він ні разу не звертався.
Що ж до того, що слідчі дії затримуються, то прокурор пояснив це бюрократією міжнародних сприянь. Так, прокуратура подала запит на соціальну мережу «Вконтакте», аби витребувати копію переписки між Катериною Литкіною та Максимом Терлецьким, яку було видалено з її профілю. А також обвинувачення зв’язалось з правоохоронцями Словенії для видачі їхнього громадянина Максима Терлецького.

Слідчі кажуть, що уже мають достатньо доказів, аби пред’явити обвинувачення Максиму Терлецькому, один з таких - висновок судмедекспертизи, який свідчить про те, що тіло вбитої Катерини Литкіної переміщали силами двох людей.

Прокурор запевнив, що звільнення Назара Статочнюка з-під варти може нашкодити слідству, та наполягав на тому, щоб притягнути до відповідальності іншого підозрюваного Максима Терлецького. Та додав, що явка Терлецького на допит призначена на 29 грудня.

Зазначимо, в залі суду був присутній адвокат Максима Терлецького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
За правду Показати IP 8 Грудня 2016 13:00
Давно пора

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus