USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дах над «Варшавкою» не дозволяла жодна з інстанцій?

17 Листопада 2009 11:14
На торгово-пішохідному ряду Завокзального ринку між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого почали будувати накриття.  У прес-службі приватної фірми  «Скорпіон-сервіс», у якої в оренді наразі перебуває земля ряду, кажуть, що їх компанія будівництво не погоджувала. Як виявилось, дозвіл на самовільну забудову не надавала жодна з дозвільних інстанцій.  Про це повідомляє репортер «Волинських новин».
Олександр Пасечник, який веде торгівлю на території ринку, підтвердив, що накриття будують місцеві підприємці. Таке рішення підприємці ухвалили для відновлення інфраструктури ринку. До початку будівництва бізнесмени відправили листа на ім’я міського голови, аби погодити будівництво, адже, територія на якій зводять накриття, за їхніми вловами, належить міській владі, а не «Скорпіон-сервісу». Відповіді бізнесмени не отримали. «Тому ми керувалися словами начальника департаменту містобудування Георгія Шевчука. Тоді на виконкомі він сказав, що навіс ― це легке покриття і дозволів на демонтаж не потрібно. Якщо не потребує демонтаж, то, відповідно, і будівництво», ― прокоментував підприємець Пасечник.
 

Начальник інспекції архітектурно-будівельного контролю департаменту містобудування Луцької міської ради Володимир Кадебський підтвердив, що ніяких дозволів на будівництво їхня інспекція не надавала і «ніхто їх не просив».
«Для спорів суб’єктів господарювання  є суд, хай звертаються. Якщо буде рішення суду про знесення накриття – то його знесуть. Якщо буде рішення протилежне – будівництво продовжиться. Всі функції контролю за цим будівництвом здійснює державна інспекція архітектурно-будівельного контролю. З 2008 року з нас ці повноваження зняли», ― пояснив Володимир Кадетський.
Начальник інспекції державної архітектурно-будівельної контролю в області Юрій Ільчук вказав, що їх установа також дозволів на будівництво накриття не давала. Більш того, Юрій Ільчук зазначив, що об’єкти «тимчасової забудови» в компетенції їх інспекції не входять. «Ми відношення до цієї забудови не маємо. Був дозвіл на розширення території «Юванта», проте він був скасований. Вони ж не будують фундаменту. А отже надавати дозволи і відповідно контролювати процес незаконної забудівлі повинні органи місцевої влади», ― прокоментував Юрій Ільчук. Проте, начальник інспекції «пообіцяв подивитися», що робиться на території торгового ряду.
Заступник директора департаменту містобудування Ярослав Матвіїв вказав, що і їх відомство ніяких дозволів на будівництво не надавало. «Нами був погоджений проект розширення «Юванту». Якщо ми погодили проект солідному підприємцю Токарському, то як ми можемо видавати дозвіл на облаштування того покриття іншим? Більш того, поки відбуваються суди, ми ніяких дозволів не даємо», ― повідомив Матвіїв.
Заступник начальника департаменту містобудування запевнив, що справу про незаконне будівництво вони візьмуть під свій контроль. «Проте, це довготривалий процес, адже треба дізнатися адреси підприємців, долучити до цього міліцію, провести розслідування. Зі своєї сторони ми докладемо максимум зусиль в межах своїх повноважень. Рано чи пізно ми взнаємо хто це», ― сказав Матвіїв.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Куратор Показати IP 17 Листопада 2009 12:55
Не розумію я цієї ситуації. Тут раніше згадувалось в одній статті про подвійні стандарти місцевої влади. Виходить вони продовжують діяти і далі. А про те, що на заяви, які пишуться на ім’я міського голови не має від нього відповіді вже не перший раз чути. То що? Хочемо вирішуємо питання, а хочемо поглиблюємо проблеми? Мабуть, це теж комусь вигідно? Чи просто набридло працювати і готуємось до виборів? А усі питання потім самі вирішаться? Поясніть мені, будь ласка.
Українець Показати IP 17 Листопада 2009 13:22
А якщо це накриття впаде і наробить біди? Воно ж побудоване без дозволу і погодження.Шиба,ти здурів зовсім,роби щось.Сидиш як вош в кожусі і не чухаєшся.Скільки може тягнутись це протистояння.пора ставити крапку в цьому питанні.А Шиба невдаха.
Дмитро Тимощук Показати IP 18 Листопада 2009 11:50
Без даху погано ((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus