USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Де можна зробити тест на COVID-19 на українсько-польському кордоні та скільки він коштує

5 Квітня 2021 12:29
Із 30 березня 2021 року Польща змінила умови в’їзду. Згідно з новими правилами, зроблені на території України тести на визначення SARS-CoV-2 не є підставою для уникнення ізоляції.

24 канал розповідає, де у Польщі можна зробити тестування на COVID-19 і яка ціна послуг.

Багатьох українців, які планують поїздку в Польщу, цікавить питання, чи можна зробити тест на COVID-19 безпосередньо на кордоні.

Можливості для тих, хто подорожує літаком

Зробити швидкий тест на COVID-19 можна в аеропортах Познані, Вроцлава, Катовіце, Варшави та Гданська. Ціна у кожному місці буде різною. Чекати на результат доведеться приблизно 25 хвилин.

В аеропорті Познань-Лавіца з 7 лютого 2021 року роблять швидкі антигенні тести за 149 злотих.

В аеропорті Вроцлава вартість швидкого антигенного тесту становить 200 злотих.

В аеропорті Катовіце-Пижовіце за швидкий антигенний тест доведеться заплатити 180 злотих.

Зробити антигенний COVID-тест після прильоту з 30 березня 2021 року можна й в аеропорті Варшава-Шопен. Пункт тестування розташований в залі для видачі багажу й працюватиме щодня. Ціна – 200 злотих.

З 29 березня 2021 року в аеропорті Гданська також можна робити антигенний тест на коронавірус після прильоту. Вартість послуги – 190 злотих.
Правила для тих, хто перетинає кордон автотранспортом або пішки

Особи, які перетинають кордон пішки або власним транспортом, повинні зробити тестування на COVID-19 на території Польщі. Звертатися слід лише в ті лабораторії, які мають доступ до електронної загальнонаціональної бази.

Мандрівник повинен обрати найбільш зручну для себе локацію зі списку і пройти тестування там. Добиратися до лабораторії потрібно пішки або власним транспортом, щоб уникнути контактів з іншими людьми. Заборонено викликати таксі та користуватися громадським транспортом.

Середня вартість ПЛР-тесту у польських медустановах становить 400-500 злотих. Швидкі антигенні тести коштують близько 150-200 злотих.
Результат тесту прийде листом на електронну пошту або SMS-повідомленням. Для зручності відстеження результатів уряд Польщі рекомендує встановити додаток Kwarantanna domova. Після підтвердження негативного результату протягом доби людині прийде підтвердження того, що вона є звільненою від самоізоляції та обсервації. Щоб швидше отримати це підтвердження можна самостійно зателефонувати до санепідемстанції.

Згідно з коментарями людей, які перетинали українсько-польський кордон після 30 березня 2021 року, зробити тест на SARS-CoV-2 безпосередньо на кордоні не можна. Прикордонники наполягають на необхідності здачі тесту в одній з лабораторій, рекомендованих Міністерством охорони здоров’я Польщі.

Зате мобільні лабораторії, які надають послуги тестування на COVID-19, працюють на українській стороні. Тож особи, які повертаються в Україну, можуть зробити тест на польсько-українському кордоні. Приватні лабораторії є на всіх пунктах пропуску, за винятком «Грушів-Будомєж». Про це розповів начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Ігор Матвійчук. Вартість послуги становить близько 1200 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 5 Квітня 2021 12:41
користь для людей від тої коронавірусної істерії досить сумнівна, а от ЗАРОБІТКИ на цьому досить пристойні.
Анонім Показати IP 5 Квітня 2021 13:01
Ото людей пресують - на порожньому місті бабло стрижуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus