USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Де остаточно бути зупинці громадського транспорту в центрі Луцька?

4 Березня 2016 18:44
Зупинку біля готелю «Україна» пропонують ліквідувати. Мовляв, остання не відповідає правилам розміщення та обладнання зупинок міського маршрутного транспорту та електротранспорту. Тому директор ВТП «Санрайз» Юрій Девіцький запропонував перенести її до приміщення Волинського окружного адміністративного суду на постійній основі.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою сьогодні, 4 березня.

«Довжини цієї зупинки (біля готелю «Україна», - ред.) не достатньо для того, аби забезпечити місце для стоянки усього рухомого транспорту. Я виступаю від свого імені, не від перевізників, але, думаю, колеги мене підтримають. Мова йде про безпеку, адже порушені норми довжини зупинки, а також норми загальної кількості пасажирського транспорту. А тим часом через цю зупинку проходить близько 300 маршруток та тролейбусів в день. Вони заважають людям користуватися пішохідним переходом», - зауважив Девіцький.

Так, з його слів, згідно із правилами розміщення та обладнання зупинок міського транспорту та електротранспорту» одиночні зупинки і суміщені зупинки є безпечними, якщо кількість транспортних засобів, що курсує через них, не перевищує сумарну частоту руху 30 одиниць за годину.

Нагадаємо, у зв’язку з реконструкцією зупинку біля готелю «Україна» тимчасово перенесли до приміщення Волинського окружного адміністративного суду.

Окрім цього, як вихід із ситуації, очільник «Санрайзу» запропонував облаштувати на зупинці біля «України» турнікет.

«Якщо зупинка знаходиться за перехрестям – то її потрібно облаштовувати в «кишені». Я пропоную на цій же зупинці зробити турнікет, щоб автобус чи тролейбус не міг зупинятися за переходом. Там свого часу і поліція стояла, але, на жаль, жодних результатів не досягли. Якщо не розвантажити зупинку, то на цьому місці існує й існуватиме ризик ДТП або травмування когось із містян», - висловив власну думку Юрій Девіцький.

Вислухавши усі пропозиції й зауваження, обранці громади взяли вищевикладену інформацію до відома, й, зваживши усі «за» і «проти», прийняти рішення щодо розташування зупинки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
QUO VADIS ? Показати IP 4 Березня 2016 19:50
Функціонування зупинки транспорту біля готелю є грубим порушенням правил експлуатації автомобільних доріг і будівельних норм. Маючи певні зобов'язання перед головою адмінсуду мер в угоду судді заставив підпорядковані йому служби піти на кримінал, наразивши пішоходів на небезпеку. Суд самовільно відгородився від людей могильною загорожею. Промовиста алегорія ! В Луцьку - все не по людськи ! Так в Європі з такими нами ніхто нас не чекає !
Знайте до QUO VADIS ? Показати IP 4 Березня 2016 23:26
Що зупинка біля адмінсуду не відповідає вимогам експлуатації доріг так амо як і зупинка біля України......і тут мова не в мері..ви запитайте лучан....90 %скаже що зупинка біля України зручніша...так якщо обидві неідеальні так може почути лучан!!???Тому зараз проводятья роботи з розщирення вулуці для відповідноті її нормам СОУ(а QUO пише про будівельні норми і в цьому нічого нерозуміє)....Так що ми ідем в Європу і по дорогах в тому числі....))))Хто не в курмсі фірма Луцькавтодор-Сервіс яка робить дороги в місті такіж роботи виконує в Польші....так що якість та ок....ціна правда дорогувата...)))
Анонім до Знайте Показати IP 6 Березня 2016 12:49
і шо , луцькавтодор-сервіс в Польщі також загортає в мокру яму сухий холодний асфальт, а потім катком закатує, так як він це регулярно робить в Луцьку ?
Лучанин Показати IP 4 Березня 2016 20:26
Прийняли? А яке? А, зрозумів... Сюрприз буде! От ще б заставили тролейбуси з маршрутками ставати один за другим без випендрьожу і в кінці зупинки, а не на початку. Виходить що тролейбуси їдуть в кінець зупинки, а маршрутки стають на початку і люди щоб пересісти чекають і дивляться куди буде ставати. Є місце стати ззаду маршрутки, але тролейбус швидко її минає і стає в кінці зупинки. Люди біжать туди, а там двері вже закриваються і тролейбус поїхав. От виникає питання: в нас маршрутчики і тролейбусники просто катаються аби їздити, чи все таки колись будуть про пасажирів дбати? Біля 5 школи в напрямку Там-Тама встає маршрутка відразу за парканчиком, на початку зупинки, а за нею вистроюється черга ще з 5 маршруток і двох тролейбусів. І це при тому що вони стоять на перехресті та на переході і чекають поки перша відїде. А здогадайтеся, де наступна зупиниться? По темі - місця біля суду аж ніяк не більше ніж біля готелю. То про що мова? Чекаємо сюрпризу!..
Бе до Лучанин Показати IP 5 Березня 2016 02:41
Ти циган, то ї гадай.
Лучанин до Лучанин Показати IP 5 Березня 2016 14:29
От цікаво, 17 мінусів на даний час. По факту яке саме рішення прийнято не написано, можна лише здогадуватися. Те що описав чиста правда, бо неодноразово бачу своїми очима. Виходить що прочитали коментар 17 тролейбусників чи маршрутчиків. А не порушувати ПРАВИЛА ДОРОЖНЬОГО РУХУ ви не пробували, хоч колись?
Лучанка до Лучанин Показати IP 5 Березня 2016 15:57
От ті козли, які порушують - Вас і мінусують!
не лучанин Показати IP 5 Березня 2016 09:28
пустити трамвай або метро!
полішук Показати IP 5 Березня 2016 09:57
зупинку біля готелю прибирають щоб будувати підземно-наземний крематорій з базаром і парковкою!
моклиця Показати IP 5 Березня 2016 10:09
хочу пам"ятник Мені- моклиці на тому місці! одне прізвище чого варте!!
Пішохід Показати IP 5 Березня 2016 10:52
а мені пофіг . Принципово не їжджу тими довбаними маршрутками . Хожу Луцьком пішки.
Анонім до Пішохід Показати IP 6 Березня 2016 12:51
і далеко ходиш? мабуть від одного пивбару до іншого
лучанин Показати IP 5 Березня 2016 16:01
треба скасувати зупинки-де кому треба хай там і виходять
Анонім до лучанин Показати IP 6 Березня 2016 12:52
а ще краще нехай вискакують на ходу.
Анонім до лучанин Показати IP 6 Березня 2016 12:52
правильно. нехай на ходу вискакують
Анонім Показати IP 6 Березня 2016 12:54
коли нарешті ту*уваті чинуші з міськвиконкому зроблять графіки руху, щоб розвантажити центр ? чи їм бракує клепки для цього
до анонім Показати IP 6 Березня 2016 16:11
в них "клепка" просто відсутня! і

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus