USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Де взяли сосни для «доріжки Кватирка»

8 Лютого 2017 16:30
Головний лісник області Олександр Кватирко на Водохреще в ополонці не купався, а робив річний звіт. Така офіційна позиція управління лісового та мисливського господарства щодо скандалу зі зрубаними соснами.

Про це йдеться в листі від прес-служби Волинського ОУЛМГ як реакцію на публікацію в ЗМІ про особливий прийом начальника обласного управління лісового та мисливського господарства в селі Світязь. Про це пише видання «Район.Шацьк», на адресу якого надійшов лист.

Нагадаємо, 160 сосен зрізали перед приїздом головного лісівника Волині Олександра Кватирка на озеро Світязь на Водохреще. Молоденькими деревами прикрасили доріжку до ополонки, підготовлену для купання.



Лісівники дали офіційне пояснення з приводу облаштування доріжки до місця Водохрещенських купань на озері Світязь.

Вони запевняють, що місце для купання, відзняте громадськими активістами на озері Світязь 19 чи то 20 січня 2017 року, було облаштоване з ініціативи та власними силами колективу ДП «Шацьке УДЛГ». Згідно з повідомленням лісівників, місце було зроблено для всіх, в першу чергу – жителів с. Світязь, які наслідують традицію купання на свято Водохреща. Місце обладнане на території бази відпочинку Світязь, що через провулок з’єднує сільську вулицю та пляж.

Натомість місцеві жителі повідомляли, що неподалік вже була вирубана ополонка й святково прикрашена.

«Для жителів села Світязь настоятель монастиря зробив ополонку, освятив її, там купались люди. Але ж ні, вони ніколи не будуть разом з народом, тому неподалік того місця зробили ще одну ополонку спеціально для «божеств» світу нашого», - розповідав очевидець.

Щодо вирубаних сосен, у прес-службі ВОУЛМГ переконують: дерева, які були використані для облаштування доріжки, були взяті з місць розчистки територій сільськогосподарського призначення, що самозаліснилися природним шляхом, і не належать до державного лісового фонду. Така розчистка земель від самосівів проводиться з метою подальшого їх використання під сільгоспкультури. Роблять це власники та орендарі наділів. У Шацькому районі йде розчистка земель між селами Положево і Плоске. Оскільки ці землі мали і мають сільськогосподарське призначення, збитки за вирубку самосівних дерев чинним законодавством не передбачені.

Керівник ДП «Шацьке УДЛГ» Андрій Самолюк надав пояснення щодо облаштування доріжки. З його слів, посадові особи ВОУЛМГ займалися підготовкоюі річної звітності.

«Оскільки заяви осіб, які розповсюдили інформацію про начебто отримання керівником ДП «Шацьке УДЛГ» натяку від начальника ВОУЛМГ Кватирка О.М. про його купання на Світязі 19 січня 2017 року знаходяться у площині фольклору – не можемо їх коментувати. Так само, як і стверджувати, чи спростовувати той факт, що керівник управління є привілейованою особою в уяві режисерів та вигодонабувачів даного фейку. Особливо з огляду на те, що навіть у дні великих християнських свят посадові особи ВОУЛМГ були задіяні у підготовці річної звітності», - заявив Самолюк..

Також у повідомленні йдеться, що притягнути керівника Шацького УДЛГ до відповідальності не можливо через відсутність складу адмінправопорушення. Суму збитків обліковувати не можливо через невизначеність предмету збитків, завданих державному лісовому фонду. Сосни, які залишаються після розчистки самосівів, переважно складаються у купу власниками сільгоспземель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 8 Лютого 2017 16:36
пиши : три шашлика .... нет четире вібросіл в пропасть
Люба Показати IP 8 Лютого 2017 16:45
Не робіть з така варята - хто чистить угіддя взимку??? Мороз який був у ті дні. Волинські новини подзвоніть у ті села і люди вам все скажуть.
АК 47 Показати IP 8 Лютого 2017 16:45
Харош нам лапшу вішати ! Кватирка - нах..,Самолюка -нах і під суд,брехуни державного рівня!!!!
123 Показати IP 8 Лютого 2017 16:47
Сра*ся, але не признався
ВУЖ Показати IP 8 Лютого 2017 16:58
Ото брехуни!!!!! Коли вже вони переведуться??? Коли скінчиться таке с---лизтво?
вільна смерека Показати IP 9 Лютого 2017 09:04
Ржунімагу!!! "Працював не покладаючи рук". У людей свято, а він річні звіти пише. Стахановець мля
11111 Показати IP 9 Лютого 2017 10:12
вже оправдовуються брехуни!!!!! Кватирка
Ковельчанин Показати IP 9 Лютого 2017 11:05
І якому це фермеру чи землевласнику на думку спало робити розчистку від самосівів взимку, при сніжному покриві і температурі -15. А навіть якщо і так, то яким чином ці сосни потрапили з "складеної купи" десь між селами Положево і Плоске в с. Світязь? Якщо використовувася торанспорт ДП «Шацьке УДЛГ» то де Шляховий лист? Чи може колектив ДП «Шацьке УДЛГ» з благими намірами використовував власний транспорт?
Андрій Показати IP 9 Лютого 2017 13:44
Всі дерева рівні та гарні. Сумніваюсь, що це був самосів :)
очевидець.....!!!! Показати IP 9 Лютого 2017 22:14
Був на тому місці, не озброєним оком видно ще це робилось не для простих людей. З боку близько 100 м. дійсно зроблена ополонка для людей вихід до неї напроти церкви. А вихід до "королевської" ополонки зовсім збоку, за рятувальною станцією. І деревця там були відбірні, це не простий самосів. Сраколизи з Шацького лісгоспу дуже люблять свого "царка" Кватирка, напевно на Водохреща там чатували щоб бодай проста смертна людина не скупалась і не забруднила "царську ополонку". Пора друзі гнати вже того виродка разом з його сраколизами
небайдужа Показати IP 9 Лютого 2017 22:53
Як не соромно брехати їм ! Я б тім оздоблювачам руки повідрубівала б -гади !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus