USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Де на Волині найбільше п’ють та коляться

20 Червня 2013 11:47
На Волині є декілька районів, де найбільше в області вживають наркотики та алкоголь.

Про це йшлося сьогодні, 20 червня, під час спільного засідання постійних комісій Волинської обласної ради на тему «Про проблему поширення пияцтва та алкоголізму».

Наркологічна служба у Волинської області оприлюднила цифри наркологічної захворюваності в області за 2012 рік.

Як значиться у звіті служби, наркологічна захворюваність за минулий рік становила 97,12 випадків на 100 тисяч населення. Однак є і позитивні зрушення: за три останні роки йде тенденція до зменшення кількості зловживань алкоголем та наркоманії.

Найвища наркологічна захворюваність за минулий рік зафіксована у Локачинському, Рожищенському та Ківерцівському районах. А от найменше «вживають» та балуються наркотиками у Турійському, Любомльському й Горохівському районах.

Якщо говорити окремо про алкогольну та наркотичну залежності, то беззаперечними лідерами з пияцтва в області є мешканці Локачинського, Рожищенського та Ківерцівського районів. Наркотики ж найбільше вживають у Ківерцівському, Іваничівському та Ковельському районах.

Вказала служба й перелік тих районів, де найменше зловживають алкоголем та вживають наркотики.

Найменше пияків живе у Турійському, Любомльському та Горохівському районах. Не зареєстрували хворих на наркотичну залежність у Горохівському, Локачинському, Любешівському, Ратнівському, Старовижівському, Турійському та Шацькому районах.

Як повідомив присутнім головний лікар Волинського обласного наркологічного диспансеру Микола Дацюк, минулоріч за допомогою у диспансер звернулося майже п’ять тисяч хворих. Приємно те, що повторно приходять зі своїми проблемами не більше 35% з числа колишніх пацієнтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
держслужбовець Показати IP 22 Червня 2013 09:10
Наркологічна служба...??? ще одні "потрібні" статисти за держкошт. Скільки ж можна роздувати штат утриманців, які перекладають бумажки і роблять такі суспільно важливі звіти? Оце в районах зробили-на область, область на столицю, там також 55 людей прекладуть бумажки - а толку??? Краще б за ці кошти кіно зняли і в школах дітям і батькам показували щотижня нове про наркотичну та алкогольну біду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus