USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дедалі більше луцьких малят стають неповносправними

8 Лютого 2012 10:14
У лікарні дорослі лучани найчастіше помирають від інфарктів, інсультів і цирозу печінки, а луцьких дітей медики все частіше визнають неповносправними.

Про це йшлося під час засідання колегії управління охорони здоров’я Луцької міської ради 7 лютого.

Майже третина дорослих мешканців обласного центру уражена серцево-судинними недугами, на другому місці - хвороби органів дихання. Такі дані, за результатами 2011 року, оприлюднив начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Федір Кошель.

У міській клінічній лікарні, зауважила її головний лікар Лариса Духневич, - більше половини, так званих, ургентних пацієнтів. За рік тут зробили 7,5 тисячі операцій. Показник летальності в закладі – 1,8 на тисячу хворих.

Водночас Духневич занепокоєна тим, що життя кожного третього пацієнта, який помер, обірвалося впродовж доби перебування у шпиталі. На першому місці серед причин смерті – інфаркт міокарда, на другому – інсульт головного мозку, на третьому – цироз печінки.

Тим часом у Луцькому міському пологовому будинку, за словами головного лікаря Михайла Токарчука, попри те, що не було зареєстровано жодного випадку смерті матерів, стали значно частіше поступати вагітні з цукровим діабетом, зріс рівень передчасних пологів.

Серед маленьких лучан все більше стає таких, яких медики визнають неповносправними. Так, зі слів головного лікаря міської дитячої поліклініки Оксани Лєщинської, торік показник первинного виходу на інвалідність серед дітей становив 27,5%, тоді як 2010 цей показник був 19,6%.

Через нестабільне постачання вакцинами, констатує Лєщинська, рівень захворюваності дітей на кашлюк зріс у 10 разів, а на епідпаротит (так звана, «свинка») – удвічі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus