USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

«Делегація зробить все, щоб відбулася зустріч президентів». Зеленський про переговори з Путіним та закриття неба

14 Березня 2022 09:23
У своєму вечірньому зверненні 13 березня президент Володимир Зеленський вчергове закликав НАТО закрити небо, бо російські ракети можуть впасти на їхню територію, а також повідомив, що українська делегація на переговорах з РФ робить все, аби відбулася його зустріч з Володимиром Путіним.

«Сьогодні 18-й день війни за наші життя, за Україну, за незалежність. Початок сьогоднішнього дня був чорним – російські ракети та авіабомби знову били по нашій державі від сходу до заходу. Тридцять ракет на одну лише Львівську область. Внаслідок обстрілу Міжнародного центру миротворчості та безпеки загинуло 35 людей, ще 134 отримали поранення. Там не відбувалося нічого, що могло загрожувати території РФ. Всього лише в двадцяти кілометрах звідти кордони НАТО», – сказав Президент.

Читати ще: Обстріл Яворівського полігону: кількість загиблих зросла до 35

Він пригадав, що в минулому році чітко попереджав лідерів НАТО: якщо не буде жорстких превентивних санкцій проти РФ, вона піде війною.

«Ми були праві, я говорив протягом довгого часу, що Північний потік – це зброя, яка вдарить по всій Європі. Тепер це очевидно. Зараз я повторюю знову: якщо ви не закриєте наше небо, то питання часу, коли російські ракети впадуть вже на вашу територію – на територію НАТО, на домівки громадян країн НАТО», – попередив Володимир Зеленський.

Читати ще: В Ірпені окупанти розстріляли журналіста New York Times

Згадав Президент і про вбивство американського журналіста в Ірпені та обстріл Святогірської лаври на Донеччині:

«Сьогодні у Київській області був вбитий американський журналіст Брент Ренауд. Його колега поранений. Це був свідомий напад російських військових, вони знали, що вони роблять.

На сході нашої країни окупанти вирішили демілітаризувати та денацифікувати Святогірську лавру УПЦ Московської патріархії. На час удару на території монастиря знаходилися лише монахи та сотні біженців. Жодної військової цілі у лаврі чи поряд з нею не було, але російські військові не зупиняються навіть перед ударами по лаврі. Один лише цей факт демонструє, що вся ідеологія РФ є просто брехнею».

Читати ще: Пробили чергове дно: окупанти обстріляли Святогірську лавру на Донеччині

Також Володимир Зеленський розповів про відвідини поранених захисників у госпіталі:

«Сьогодні я відвідав наших захисників, які відновлюються після поранень у військовому госпіталі. Поговорили, вручив нагороди, ордени, медалі за мужність за славу для України. Я хочу, щоб моє привітання «бажаю здоров’я» спрацювало потужно, як і наші ЗСУ, які утримують ключові рубежів вже 18 днів. До речі, в цьому госпіталі лікують і російського військового з Рязані, він в одній палаті з нашими захисниками, отримує ту ж саму допомогу, попри те, що він робив проти України. Але лікарі – люди, а не звірі. Ми маємо пройти війну так, щоб залишитися людьми. Я вдячний усім лікарям та медичним сестричкам.
Заїжджав і на блокпости підтримати наших хлопців, не хотів, щоб це було дуже публічно. Мужні хлопці, веселі. Вони захищають Київ і знають, що ми переможемо, це відчувається. Ми завжди вміємо пам’ятати про своїх. На блокпосту я зустрів людину, яка щоденно підтримує наших захисників, приносячи каструлю з борщем. Я знаю, що саме на таких людях століттями тримається наша держава,завдяки таким людям ми переживемо ці чорні дні, бо ми разом. Ми захищаємо своїх і своє, не за гроші, без примусу, тому що ми – українці».

Читати ще: Володимир Зеленський провідав поранених українських бійців у лікарні. Відео

Володимир Зеленський також поінформував, що відбулися переговори з такими країнами, як Болгарія, Словаччина, Чехія, Румунія, Польща, Британія, які підтримують нашу армію. Окрім того, Президент говорив і з президентом Європейської ради про європейську перспективу України, яка стає реальністю. Але основне завдання – провести перемовини з Путіним.

«Щоденно у відеоформаті говорять представники наших делегацій. У нашої делегації завдання чітке – зробити все, щоб відбулася зустріч президентів, яку очікують люди. Зрозуміло, що це складна історія, тяжкий шлях, але потрібний шлях. Наша мета – щоб у цій боротьбі Україна отримала необхідний для нас результат. Для миру, для безпеки. Щоб ми мали нормальні і дієві гарантії, а не як за Будапештом і як у нашому небі», – сказав Володимир Зелнський.

Насамкінець він повідомив, що за шість днів через гуманітарні коридори врятовано більше 130 тисяч людей. На жаль, в Маріуполь гуманітарний коридор знову був перекрито, тому спроби будуть продовжуватися знову.

«Ми проходимо найстрашніше випробування у нашій історії, у нашому житті. Ми захищаємо найдорожче, що в нас є. Ми повинні триматися, повинні боротися. І ми переможемо. Я в це вірю», – резюмував Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus