USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Делегації з двох волинських міст відправилися до Верховної Ради

5 Червня 2018 20:52
Представники Володимира-Волинського та Нововолинська відправилися в поїздку до Верховної Ради.

Так, делегації з міст Володимира-Волинського та Нововолинська сьогодні, 5-го червня, за ініціативи депутата Верховної Ради Ігоря Гузя та сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», працюють в парламентських комітетах та міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Про це повідомляє БУГ.

У складі делегації: громадські активісти, представники місцевих ОСББ, підприємці, помічники нардепа Андрій Бокоч та Оксана Киричук, керівники громадських приймалень депутата, перший заступник міського голови Володимир-Волинського Ярослав Матвійчук та керуюча справами виконкому Нововолинської міськради Вікторія Магдисюк, голова Володимир-Волинського міського осередку УКРОП Сергій Радкевич, депутати та керівники структурних управлінь міських рад.

Найперше делегація від регіону Прибужжя зустрілася із народним депутатом 19 виборчого округу Ігорем Гузем. Політик розказав, як працює у Верховній Раді та про те, що він підтримав новий Закон про вибори, який передбачає обрання народного депутата через відкриті списки. Якщо законопроект пройде голосування і вступить в силу, то в обранця буде менше часу для роботи в окрузі.

Членів делегації цікавило, як саме депутати пишуть закони, як вони потрапляють до сесійної зали на голосування. Гузь зазначив, що йому прикро через нестачу часу для законотворення. Народний обранець наголосив, що у Верховній Раді близько 90% обранців не пишуть самі Закони. За них це роблять спеціальні фахівці, які працюють у Раді. Із всіх законопроектів, багато відсіюється та не проходять до голосування.

Гузь пояснив, що після моменту із затриманням нардепа Надії Савченко, на вході до Верховної ради та комітетів виставили охорону, яка перевіряє абсолютно всіх хто входить в приміщення.

Наступне запитання до політика стосувалося зарплати для працівників апарату комітету. Гузь розповів, що народний депутат може між своїми помічниками може ще розподілити 32 тисячі гривень. Тобто вже від політика залежить, скільки набирати помічників і як між ними розподілити заробітню плату.

Володимир-волинців цікавило також як нардеп проводить час у Києві, де обідає та проводить час. Гузь зазначив, що немає часу вивчити місто. В основному обідає у столовій Верховної Ради.

Міністерство представляли: Олег Топіха – заступник начальника відділу Східних регіонів Департаменту впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку; Світлана Старцева – заступник директора Департаменту систем життєзабезпечення та житлової політики – начальник управління житлової політики; Тетяна Арсенюк – державний експерт групи територіальної організації влади.

Головні теми обговорень: правила проведення конкурсів з управління будинками, де ще не створені ОСББ; втілення державних проектів з розвитку спортивної інфраструктури, зокрема: облаштування футбольних штучних полів; напрямки фінансування програм з соціально-економічного розвитку.

Після низки офіційних зустрічей волинянам проведуть екскурсію кулуарами Верховної Ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus