USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Верховна Рада повинна звільнитися від впливу Офісу Президента», – Ігор Палиця

20 Жовтня 2020 15:12
Народний депутат від Луцька Ігор Палиця звернувся до представників монобільшості із закликом голосувати за ті законопроєкти, які справді потрібні українцям, аби показати народу, що в країні – парламентська республіка.

Про це нардеп заявив під час засідання Верховної Ради 20 жовтня.

Насамперед Ігор Палиця звернувся до фракції «Слуга народу»: «Сьогодні перед нами буде виступати Президент України. Ми з вами почули тиждень назад, що президент хоче поспілкуватися з народом напряму, поставити п’ять запитань, тому що парламент не справляється зі своєю роллю, тому що парламент не голосує за закони, які дозволяють президенту спілкуватися з народом напряму, тому що парламент, де сформована монобільшість зі «Слуг народу», не той, який хоче народ. Сьогодні довіра до парламенту становить 8%, довіра до уряду – 6%, довіра до президента – 40%. Парламенту вже рік. Ви, перш за все, та іноді ми разом із вами голосуємо за закони, які у 99% випадків надходять із Офісу президента. Перші пів року ви підтримували всі закони, тому що вірили, що Офіс президента не може підготувати погані законопроєкти, тож вони несуть тільки щастя людям. Потім ви почали розбиратися, припинили голосувати за всяку маячню, яка іде з Офісу президента, зрозуміли, що за цей рік навантаження на бізнес тільки збільшилося, як і права правоохоронних органів», – сказав політик.
Він запропонував «Слугам народу» нарешті стати справжніми депутатами Верховної Ради та голосувати лише за те, що дійсно потрібне народу країни: «Давайте покажемо людям, що в нас парламентська республіка і ми працюємо на народ України. В нас мало часу. Друзі, нас просто використовують, а потім скажуть, що ви винні, розтопчуть і підуть далі, а вас відправлять на пенсію з парламентських трибун».

Читайте також: «Україна зараз бореться з двома викликами: епідемією коронавірусу та війною на Донбасі», – Ігор Палиця про смерті українців і перезапуск влади

Окрім того, Ігор Палиця звернув увагу на епідеміологічну ситуацію в країні.

«Сьогодні українці вмирають від коронавірусу. За пів року Кабінет міністрів нічого не зробив, за пів року з ковідного фонду 35 мільярдів гривень пішло на дороги. А де інші 30 мільярдів? Гроші не використані, угода про закупівлю комп’ютерних томографів не заключена. Сьогодні в Україні, зокрема в Києві, Одесі, Харкові, черги на комп’ютерне обстеження – 6-7 днів, черги на тести – 8-9 днів. Статистика не відповідає дійсності. Президент вчора сказав релігійним представникам, що, коли буде 9,5 тис. (хворих на добу, – ВН), країна піде в локдаун. У нас уже сьогодні більше 9 тис., якби тести були правильні. Ми повинні робити висновки щодо прем’єр-міністра, Кабміну і МОЗ. Ми за два тижні зібрали пів мільйона підписів за звільнення Степанова (очільник МОЗ, – ВН). Українці помирають через них, а вся відповідальність – на нас із вами і на президенту», – наголосив Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus