USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

День туризму в Луцьку: скільки заробило місто завдяки мандрівникам

27 Вересня 2022 22:53
Через війну доходи від туристичного збору до міської казни зменшилися: з січня місто заробило 800 тисяч гривень, що на 200 тисяч менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це розповіла Суспільному керівниця міського управління туризму та промоції Катерина Теліпська.

З її слів, зараз туристичні об’єкти обласного центру відвідують мешканці сусідніх регіонів і переселенці з областей, де тривають бої.

Найбільш популярним туристичним об’єктом в обласному центрі є Луцький замок – один з найкраще збережених в Україні, каже науковиця Валентина Коляда.
Читати ще: Війна і туризм. Чи можливі подорожі Волинню у час повітряних тривог

Багато туристів відвідали замок у теплий період, зараз екскурсантів поменшало.

«У тій частині України, з якої вони приїхали, немає таких споруд, і вони вражені тим, що й збережена вона досить гарно. Це один з найкращих замків нашого західного регіону. Туристичних груп як таких немає, які були раніше до воєнного періоду», – зазначає Валентина Коляда.
Катерина Теліпська каже: попри війну, в Луцьку підготували новий туристичний маршрут, також чекає на відкриття великий археологічний об’єкт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus