USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутатам Ковельської райради «допекло» самогоноварінння і спиртовозіння?

23 Квітня 2009 11:00
Депутати Ковельскької районної ради під час сесії 22 квітня вислуховували силові структури, які інформували «Про роботу правоохоронних органів по боротьбі із самогоноварінням, незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин та поширенням фальсифікованих спиртогорілчаних і тютюнових виробів на території Ковельського району» та про забезпечення законності і правопорядку. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
Начальник Ковельського міськвідділу УМВС України у Волинській області Анатолій Байцим розповів, що з початку року дільничні інспектори провели більш ніж 40 рейдів. Під час них міліціонери вилучили 236 літрів самогону, 840 літрів закваски. 104 жителі Ковельського району притягнуто до адмінвідповідальності за придбання та зберігання самогону та апаратів для його виготовлення. За виготовлення, придбання, зберігання та реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв на Ковельщині цьогоріч притягнули до відповідальності 4 особи.
 
За словами пана Байцима, на території Ковельського району поставлено на облік у службі боротьби з незаконним обігом наркотиків 44 особи. Анатолій Байцим вважає, що для того, щоб покращити ситуацію, варто дільничним інспекторам активно співпрацювати з сільськими головами, а також  скоротити роботу торгівельних та розважальних закладів району до 22.00.
 
Проте багатьох депутатів не задовольняє робота працівників міліції, зокрема дільничних інспекторів. Депутат Степан Чабан розповів, що він звернувся з письмовою заявою до Ковельського міськвідділу УМВС. Проте відповіді не може отримати вже приблизно рік. Інші депутати райради нарікали на незадовільну роботу дільничного інспектора міліції в селищі міського типу Голоби.
 
Крім пана Байцима, на «алкогольну» тематику виступили представники податкової міліції та держслужби боротьби з економічною злочинністю. Депутати, зокрема і голова райради Микола Гайдучик, розповіли про те, що на Брестському ринку у Ковелі нелегально продають спирт. Правоохоронці ж нарікають, що порушники обходяться здебільшого штрафами.
 
Лідер фракції ВО «Батьківщина» - БЮТ Сергій Повар вважає, що «масову алкоголізацію нашого суспільства можна порівняти з Голодомором». У своєму виступі пан Повар зосередився і на проблемі використання технічного спирту в якості сурогату алкоголю.
 
Депутат Ковельської райради Світлана Разумнікова запропонувала, щоб правоохоронні органи дали власні пропозиції щодо змін у законодавстві, які дозволять ефективніше долати такі проблеми, як самогоноваріння, фальсифікація алкогольної продукції тощо.
 
Загалом, згідно з ухваленим Ковельською райрадою проектом рішення, робота трьох правоохоронних структур по боротьбі  із самогоноварінням, незаконним обігом наркотичних засобів і психотропних речовин та поширенням фальсифікованих спиртогорілчаних і тютюнових виробів на території Ковельського району визнана такою, що не в повній мірі відповідає ситуації, яка склалась у населених пунктах Ковельщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus