USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати хочуть, щоб українці оприлюднили заощадження

27 Квітня 2021 13:12
Депутати пропонують українцям оприлюднити свої заощадження. Мета податкової новації – вивести збереження з тіні та наповнити державну казну, адже розміщувати гроші в банках пропонують не безкоштовно.

Чи каратимуть тих, хто заощадження не оприлюднить, скільки українцям доведеться заплатити за детінізацію кревних, розповіли у сюжеті Сніданку з 1+1.

В Україні незабаром може з’явитися податкова амністія. Діяти механізм, попередньо, буде рік – від 1 липня цього року до 1 липня наступного.


За словами нардепів, він буде абсолютно добровільним. «Почали вискакувати на трибуну різні депутати від опозиції, почали розповідати, що «когось на щось хтось змушує». Абсолютно ні. Це добровільно. Хочеш – береш участь, не хочеш – не береш», – заявив народний депутат від «Слуги Народу» Данило Гетманцев.

Після закінчення податкової амністії у тих, хто не захотів класти гроші до банку, зможуть запитати про походження статків. Якщо десь щось не зійдеться, то за ухилення від оподаткування можуть покарати. Фахівці новацію оцінюють позитивно, але сумніваються, що вона діятиме на практиці.

«Ті, хто впевнені, що не порушували законодавство або обійшли його правильно, не мають зацікавленості сплачувати навіть ці 5 чи 9%. Особливо за закордонні активи», – каже економіст Андрій Новак.

Справа у тому, що довіра до банківської системи в населення невелика. Натомість поки що в законопроєкті є пункт, за яким чиновників він не стосується. Мовляв, вони й так щороку декларують доходи, але саме там готівкові суми трапляються доволі великі. Тому фахівці радять з документа цю норму прибрати. «Я думаю, що нульове декларування – це як раз шанс показати, що дійсно від сьогодні буде закон один для всіх», – наголосив Новак.

Якщо цього не зроблять, то в українців буде зайвий привід заощадження приховати. Мовляв, якщо «вони» можуть і далі зберігати гроші під матрацом, чому я маю нести їх до банку та ще й віддати при цьому частину державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
скептик Показати IP 27 Квітня 2021 13:24
ВСІ НАКУПЛЯЮТЬ БІТКОЇНІВ - от і все декларування. важко бути безтолковому
Та ну до скептик Показати IP 27 Квітня 2021 21:21
Біткоїн, це ще та афера. Тут долар з 8 до 28 піднявся. Біда людям.А вартість біткоїна може за хвелину скакати , як блоха на собаці. В цьому треба добряче розумітись: біржи, комісії, електронні гаманці... За біткоін, хліба в магазині просто так не купиш, мусиш в фіатом, або на картку... А тут ще й сюрприз від хакерів, питання анонімності тут теж не надто прозоре. Одним словом ця забавка добряче може пополоскати нерви і гаманець.
скептик до Та ну Показати IP 27 Квітня 2021 23:18
то все деталі. з живими грошима та сама історія
Я Показати IP 27 Квітня 2021 13:47
Тобто я як підприємець ІІІ групи, сплатив ЄСВ, сплатив 5% податку, сплатив банку за обслуговування та зняття готіки, маю додатково сплатити ще 5% від суми? Якись брєд в наших нардепів в голові.
Лучанин Показати IP 27 Квітня 2021 13:53
Чиновники, почніть з себе: легалізуйте свої "халупки" від 300 м. кв. та "возики" від 40 тис., то й будуть надходження та гарний приклад, а потім і "пересічні" та інший "нарід" підтягнуться...
Николай Валуєв, веду Показати IP 27 Квітня 2021 14:21
По мордякам ви від українців дістанете, Найрозумніші вже показали вам комбінацію з тьох пальців.
А ху ху Показати IP 27 Квітня 2021 14:28
Не хо хо?
Лавреат Показати IP 27 Квітня 2021 14:29
Так я треба. Щоб знали за кого голосувати.
Депутатам Показати IP 27 Квітня 2021 14:53
Виконуєте вказівку МВФ підняти тарифи і викачати гроші з українців, бо ті, за словами представника мвф *мають багато тіньових доходів*? Хочете побачити ті *тіньові доходи*? На середній пальчик подивіться.
Анонім Показати IP 27 Квітня 2021 16:20
слабі ті законодавці на голову. в срср 70 років жили подвійним життям: одні розмови - на роботі, інші- на власній кухні. середовище змушувало. і тут раптом "відкритість". наступний етап - вилучення золота під страхом 10 років за гратами?. за таке і на вила можуть підняти.
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 27 Квітня 2021 16:52
Хто пiднiме?? А-ха-ха
No comments до Корiнний лучанин Показати IP 27 Квітня 2021 19:49
А що вже всцявся??? Ха-ха-ха. Здавай доляри і тягни на рахунки в українські найнадійніші банки в світі. Не забуть відзвітувати. Можеш тут, на сайті. Покажи , як довіряєш національній валюті і злодіям у владі.
Копня вам в ср. до Корiнний лучанин Показати IP 27 Квітня 2021 20:37
Ха-ха. Ти один з перших, станеш під сціни НБУ з плакатом " Верніть мої гроші". Може й ти тим Гонтою будеш??? Ха-ха.
No comments Показати IP 27 Квітня 2021 18:48
А що вже всцявся??? Ха-ха-ха. Здавай доляри і тягни на рахунки в українські найнадійніші банки в світі. Не забуть відзвітувати. Можеш тут, на сайті. Покажи , як довіряєш національній валюті і злодіям у владі.
Я Показати IP 27 Квітня 2021 20:26
Депутати пропонують українцям оприлюднити свої заощадження. Українці пропонують тим мудакам брехливим піти на йух.. На тому й порозумілися...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus