USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати Луцькради закликають центральну владу не допустити розвалу справ Майдану

27 Листопада 2019 12:01
Оскільки з 24 листопада зупинилося слідство за усіма справами Майдану, а відповідний підрозділ у складі генпрокуратури розформований, не допустити розвалу цих справ закликають можновладців депутати Луцької міськради.

Про це йшлося під час пленарного засідання 66-ї сесії Луцької міськради 27 листопада.

Про звернення щодо недопущення розвалу справ Майдану поінформував депутат Павло Данильчук. З його слів, необхідність звернення виникла вчора, коли в парламенті не підтримали зміни до закону про Державне бюро розслідувань. Питання розслідування усіх справ Майдану таким чином лишається підвішеним.

Так, розформували департамент у складі генпрокуратури, який займався розслідуванням справ, не підтримали створення відповідного підрозділу в ДБР та переведення туди слідчих, які займаються цими справами. Багато поранених, родичів загиблих, стверджують, що було багато нормальних прокурорів та суддів, що відстоювали правосуддя у цих справах. У зверненні Президента, Прем’єр-міністра, голову Верховної Ради та нардепів-волинян просять проявити свою позицію. Одна з адвокатів постраждалих, Євгенія Закревська, вже оголосила голодування, до неї приєднуються активісти Майдану.

Своєю чергою, громадська активістка Марія Доманська повідомила, що 24 листопада зупинилося слідство за усіма справами Майдану. Це питання принципове, адже від того, чи вдасться добитися справедливості у цих справах залежить, чи вдасться добитися справедливості загалом в Україні. Вона нагадала, що наразі за шість років нікого не притягнули до відповідальності.

Депутати підтримали проєкт звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 27 Листопада 2019 12:43
Організатори РОЗДМУХУВАННЯ майдану,вбивці повинні бути покарані.
Люстра Показати IP 27 Листопада 2019 13:20
А мене турбують тисячі родин військових, які загинули на Сході !!!
волинянин до Люстра Показати IP 27 Листопада 2019 15:26
100% підтримую! Ще, не треба було там підряд всім загиблим без розбору присвоювати звання Герой України. Це високе звання! Там були різні смерті, різні люди. А випадкових смертей скільки було? Людина опинилася на Майдані о 10 ранку, а 10:30 його не стало. Тепер він Герой.
Всезнайко Показати IP 27 Листопада 2019 13:32
НЕ можна закрити справи майдану. А ще треба доповнити, хто Нігояну в спину вистрелив. Спочатку гарненьке відео зняли як віршик розказує, а потім забили, щоб резонанс був...
Анонім Показати IP 27 Листопада 2019 13:49
Ще вісім осіб заявили, що оголосили голодування, вимагаючи внести зміни в закон, який дозволить діючій слідчій групі продовжити фальсифікацію справи Майдану. Друзі, нам потрібен громадський контроль за голодуванням. Розкладіть хтось навколо голодуючих свіжий шашлик з баранини. Потрібно зрозуміти реакцію голодуючих і за непрямими ознаками визначити, чи не під'їдають вони десь тихо між голодуванням. Якщо до початку пленарного тижня в грудні не буде реальних доказів голодування, потрібно відхиляти поправку в законі.
Анонім Показати IP 27 Листопада 2019 14:07
От Павло Данильчук із іншими порохоботами і спалився. У вас було 5 років, де результат? Кого покарали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus