USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутати не розглядатимуть питання про ринок «Привіз». Лучани блокують залу, прибула поліція

31 Липня 2019 14:59
Питання про розірвання оренди з власником землі скандального ринку «Привіз» не внесли на розгляд чергової сесії Луцької міської ради. Підприємці знову заблокували вхід до сесійної зали.

Як повідомлялося, засідання 60 чергової сесії міської ради через акцію протесту та блокування роботи депутатів підприємцями із ринку перенесли до 14:00 години.

За цей час повинні були зібратися позачергові засідання профільних комісій. Наразі відбулося засідання лише земельної комісії, яка рішення про внесення питання до порядку денного не підтримала.

Натомість не зібралися засідання комісій з питань законності та комунального майна, оскільки не вистачило кворуму.

«Ми спілкувались з директором юридичного департаменту, сказали, що рішення є юридично неправильним і його обов’язково скасують в суді», - звернувся до присутніх заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук.
Ситуацію пояснила й представник юридичного відділу міської ради Наталія Юрченко. Вона зазначила, що існує рішення Конституційного суду, у якому йдеться, що органи місцевого самоврядування не мають права скасовувати вже прийняті рішення.

Натомість депутат Павло Данильчук зазначив, що ситуація виняткова, тому вартує внести питання на порядок денний шляхом голосування депутатів «з місця».

«Відкриваємо сесію, вносимо питання про розірвання договору оренди і голосуємо. Ми маємо таке право, закон дозволяє це робити», - сказав обранець громади. Однак, його не підтримали.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, своє чергою, оголосив 20-хвилинну перерву, аби дати змогу хоча б одній з профільних комісій внести скандальне питання до порядку денного.
Обурені підприємці знову заблокували вихід із сесійної зали. «Я віддала за контейнер 5 тисяч доларів і так просто його не віддам», - зазначила одна з присутніх підприємиць.
За станом на 14:40 у сесійну залу приїхали представники поліції. Вони намагаються мирно врегулювати питання з протестувальниками.

Також у міськраді з’явилися представник ТОРу. Заступнику міського голови Костянтину Петрочуку перекрили дорогу до його кабінету. З його слів, цим йому створили перешкоду в русі, тому він написав відповідну заяву в поліцію.
В залі присутній і новопризначений очільник патрульної поліції Волині Андрій Крутень, який спілкується з місцевими мешканцями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вчителька Показати IP 31 Липня 2019 15:29
Це не привоз, а смітник, пора давно закрити так як і старий ринок.!!!
Лучанин до Вчителька Показати IP 31 Липня 2019 16:47
Ринки - це одне із місць, де можна придбати максимально екологічну продукцію. Потрібно їх удоскнолати, а не закривати. Є багато супермаркетів, які виглядають не краще за ринки. До того ж у тих супермаркетах продаються молочні продукти із замінниками, м"ясо на антибіотиках і т.д. повинна бути нормальна альтернатива таким супермаркетам, тому замість того, щоб закривати ринок краще модернізувати його.
Розум до Лучанин Показати IP 1 Серпня 2019 14:00
Ринки - наоборот є місцями де придбати можна максимально небезпечну продукцію. Їх потрібно саме закривати. Немає ні одного супермаркета, який був би такою помийкою як ті ринки. "повинна бути нормальна альтернатива таким супермаркетам" - смітники, що називаєте ви ринками такою альтернативою не є.
Лучанин Показати IP 31 Липня 2019 16:29
А що поліція не може очистити приміщення і дати можливість раді працювати?
НаТе Показати IP 31 Липня 2019 16:55
"дати можливість раді працювати?" - вже напрацювали...
Ігор Показати IP 31 Липня 2019 19:34
Цікаво, скільки грошей вклав орендар ринку, щоб він мав людський вигляд? І як орендар ринку може змінити цільове призначення земельної ділянки, на яку нещодавно Луцька міськрада продовжили йому термін оренди на 10 років? Житловий будинок будуть зводити 100%. Продати його житло буде легше, аніж знайти орендарів на торгові площі.
А Показати IP 31 Липня 2019 20:53
вибори не за горами, визначайтесь, шановні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus