USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Під Луцькою міськрадою протестували підприємці «Привозу». Оновлено

31 Липня 2019 10:16
Торговці та підприємці луцького ринку «Привіз» просять не закривати його, адже сотні людей втратять можливість заробітку, до того ж ринок важливий для жителів Привокзального району. З їхніх слів, підприємців просять покинути ринок 1 серпня, адже там планують будувати торговий центр.

Аби висловити власний протест, працівники ринку «Привоз» зібралися перед Луцькою міською радою.

Зі слів однієї із протестувальниць, для неї, не як для підприємця, а для людини, яка має три корови і щодня продає свіже молоко, закриття «Привозу» – критична у фінансовому плані ситуація.

«У мене три корови. Щодня я привожу продавати на ринок свіже молоко. Якщо закриють ринок, куди мені далі йти? Для тих, хто оформив підприємця, пропонують місця на Центральному та Завокзальному ринку, однак, ці ринки працюють лише до обіду. А «Привоз» – до вечора, тож люди, повертаючись з роботи, мають змогу щось купити», – каже жінка.

Раніше на засіданні позачергової сесії Луцької міської ради представники луцького ринку «Привіз», який перебуває у стадії ліквідації, просили не закривати ринок.
За станом на 10:20 представники підприємців ринку «Привоз» зайшли до сесійної зали, аби звернутися до депутатів.

«Ми прийшли з приводу безпідставного закриття ринку «Привіз». Власники ринку – Людмила Башкаленко і її чоловік, вони мають намір закрити ринок уже завтра, 1 серпня. Причина – рішення виконавчої влади про надання містобудівних умов. Нам розповідають, що ці умови були видані в законний спосіб. 15 березня 2019 року Костянтин Петрочук давав офіційне інтерв’ю на одному з волинських каналів, де він запевняв, що закривати ринок і там будуватися нема підстав. Але через місяць міськрада подає готовий документ-дозвіл на забудову.

Пан Башкаленко довго планував прибрати цю територію до рук. Після 2014 року він сидів тихенько і чекав слушної нагоди, щоб це зробити. І така нагода з’явилася. Але це порушення. Рішення міської ради для поновлення договору-оренди надавалися саме для ринку «Привіз». І чіплятися за рішення виконкому 2017 року – це всупереч законодавству Украхни, бо основний документ – це генплан, де ринки – то є ринки. Керівництво ринку нам почало розповідати казки, що на території ринку проведуть реконструкцію. Велика громада категорично заперечує проти закриття ринку. Аби продати свої товари на ринку, до нас приїжджають 650 селян. І замість відстоювати інтереси громади, ви відстоюєте інтереси неповажної в нашої місті особи», – каже представниця працівників ринку Оксана Корнелюк.

Також слово до виступу взяв учасники бойових дій, 78-річний лучанин Олександр Ніколаєв:

«Моя дружина – інвалід. У більшості людей – низька зарплата і пенсія, тож вони неспроможні купувати продукти в супермаркеті. А тут люди привозять натуральне молоко, картоплю, продукти сільського господарства. Я прошу поставити себе на наше місце. Сьогодні ви можете взяти машину і поїхати до себе в село, аби взяти молоко. Я ж не можу, бо авто не маю», – каже чоловік.
Після виступу протестувальників до мікрофону підійшов депутат Микола Федік:

«Вислухавши ситуацію, ми розуміємо, що наша мета – захистити не одного підприємця, а всіх людей, які лишаться без роботи. Наша мета – розірвати цей договір. На жаль, я не можу зібрати комісію з питань законності, бо немає кворуму. Але ми можемо зібрати комісію з питань жкг, або ж земельну і проголосувати за розірвання договору. Ми повинні, як обранці громади, захищати не одного підприємця, а громадськість», - зазначив депутат.

Так, вислухавши усі сторони, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт запропонував зібрати термінове засідання комісії з питань майна, аби ухвалити рішення про розірвання скандального договору, оскільки сесія юридично іще не розпочалася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Луцьк Показати IP 31 Липня 2019 10:24
Борітеся - поборете! Привокзальний район - з вами!
Вітя до Луцьк Показати IP 31 Липня 2019 13:16
І 40-вий з вами! Разом нас багато, нас не подолати!
Viking Показати IP 31 Липня 2019 11:28
Повністю підтримую протестувальників. Ринок потрібен всім. Але на цю територію хтось із місцевих бариг поклав око і має намір хапанути цю територію. Повний бойкот цьому майбутньому торговому центру, якщо незважаючи на думку і побажання громади, він буде побудований !
lutsk до Viking Показати IP 31 Липня 2019 13:21
не хтось,а Башкаленко-бувший регіонал,нинішній опоблок "За життя"
Лучани Показати IP 31 Липня 2019 11:42
Та досить вже будувати!!! А то і не розбереш який з них вокзал!! Вже житлові будинки практично на коліях побудували!!
До Viking Показати IP 31 Липня 2019 12:29
Відомо хто--башкаленко! Думаєте дарма там ригі штабувалися...відсидівся, і далі думає воду каламутити.
лучанин Показати IP 31 Липня 2019 14:20
Із всіх присутніх в залі депутатів,лише один депутат_Микола Федік став на захист простих людей,розуміючим їх,в яких складних умовах вони залишуться після свавілля регіоналів- Башкаленків.Я постійно слідкую за роботою міської ради під час сесійних засідань і прийшов до висновку,що саме Микола Федік в своїх промовах, проявляє найбільшу турботу про лучан.Причому зі всіх питань.Але зараз він в статусі депутата міської ради.Без фінансових ресурсів,які потрібно скерувати на потреби громади.А в майбутньому_ не загорами вибори до місцевих органів влади.
АНДРОС Показати IP 4 Серпня 2019 15:08
ЙДУТЬ РЕВОЛЮЦІЇ .......А НІЧОГО НЕ МІНЯЄТЬСЯ - ЯК МАЛИ ТИХ ЛЮДЕЙ ЗА "БИДЛО" ,ТАК І МАЮТЬ НАДАЛІ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus