USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутати перенесли прийняття бюджету Волині на 2018 рік

18 Грудня 2017 13:54
Депутати Волинської облради перенесли прийняття бюджету області на початок 2018 року. Проект рішення потребує доопрацювання та узгодження окремих положень.

Про це стало відомо під час позачергової 17 сесії Волиньради.

На розгляд депутатів запропонували проект рішення про бюджет 2018 року. Він, зокрема, передбачав на 10,7 млн зменшення дотації. Менше коштів надійде і від екологічного податку, адже в області відтепер залишатиметься не 55% надходжень від податку, як раніше, а лише 30% - різниця становитиме 2,4 млн.

Також на фінансування обласного бюджету з державного перекладають три коледжі (Володимир-Волинський агротехнічний коледж, ВПУ «Нововолинський електромеханічний коледж» та Шацький лісовий коледж). Відтак, на 15,6 млн збільшиться обсяг освітньої субвенції. Передбачене збільшення медичної субвенції на 6,6 млн гривень.

Завдяки тому, що ветеринарна медицина з 2018 року матиме асигнування з держбюджету, відпала потреба в фінансуванні з області. Кошти, які в результаті цього вдалось зекономити для Волині, а також нерозподілені фінансові ресурси планують спрямувати на оснащення перинатального центру.

Як зауважив голова бюджетної комісії Волиньради Андрій Турак, з 50 до 100 тисяч гривень на рік планують збільшити розмір депутатських фондів. Ці кошти депутати можуть використати для адресної допомоги волинянам, які потрапили в складні життєві обставини.
Також запропонували не фінансувати цільові програми структурних підрозділів ОДА до того, як облрада здійснить погодження нового переліку заходів, які будуть фінансуватися у 2018 році, та не затвердить відповідні програми. Проте, ця пропозиція викликала запитання окремих депутатів, які заявили, що проект бюджету від профільної комісії Волиньради – розбалансований, окремі пункти вимагають доопрацювання. Виникли суперечки щодо розподілу коштів та фінансування програм.

Відтак, голова Волиньради Ігор Палиця запропонував допрацювати бюджет та прийняти його на початку 2018 року.

«Сьогодні приймати бюджет ми не готові. Комісія облради не допрацювала, як і департамент фінансів ОДА. Ваші (директора департаменту фінансів облдержадміністрації Ігоря Никитюка, - ВН) відмовки наступного разу не пройдуть. Якщо ви не справляєтесь – то так і скажіть. Якщо не дають якусь інформацію вам, звертайтесь до мене», - зазначив Ігор Палиця.
Пропозицію голови Волиньради підтримав очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик, який зазначив, що окремі положення потребують доопрацювання, аби вони відповідали положенням бюджетного кодексу.

Відтак, приймати бюджет на рік депутати будуть вже в 2018 році під час наступної сесії. Зі слів Ігоря Палиці, це ніяк не вплине на життя області, а новий проект бюджету буде детально проаналізований та більш зважений.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus