USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині вирішено проблему з фінансуванням ветеринарної медицини

14 Грудня 2017 23:07
Рішення 2014 року, щоб перекласти фінансування державної медицини на обласний бюджет відмінили й наступного року зі столиці на цю структуру надійде фінансування.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій у прес-центрі 14 грудня.

Розповідаючи про формування обласного бюджету на 2018 рік, директор департаменту фінансів Ігор Никитюк доповів, що з нового року ветмедицина передана на фінансування із державного бюджету.

«Завдяки цим змінам нам вдасться зекономити 26,6 мільйона гривень», - розповів посадовець.

Зауважимо, що цього року із обласного бюджету виділили на ветмедицину 18,4 мільйона гривень.

Нагадаємо, через нестачу коштів на фінансування галузі почали говорити про її занепад. Із цього приводу стурбування почав висловлював начальник головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдан Лозинський, мовляв, занепаде і тваринництво. Тоді депутати обласної ради рекомендували скоротити адміністративну частину служби, бухгалтерію в кожному районі і зробити її централізованою, щоб більше коштів йшло саме робітникам, а не розпорошувалися. Більше того, винуватцем цієї ситуації назвали голову ОДА Володимира Гунчика.

«То хай би голова ОДА, сів на автобус і поїхав у Київ вирішувати проблеми з фінансуванням. Звісно, найлегше гроші витягнути з обласного бюджету, але волинян «доїти» не треба», - говорив з про проблеми з фінансуванням ветмедицина депутат, голова фракції «УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов.

Його колега депутат Михайло Імберовський відзначив, що рішення, прийняте ще у 2014 році, про те, щоб перевести фінансування установ державної ветеринарної медицини з державного бюджету на обласний, було помилковим, адже обласний бюджет не може осягнути коштів, яких потребують ветеринарні установи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus