USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Депутати розкритикували програму розвитку спортивної інфраструктури Волині

25 Жовтня 2017 17:49
Чрез нереальні для виконня суми, які вказані у програмі на будівництво та реконструкцію спортивних об’єктів області, документ рекомендують доопрацювати.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 24 жовтня.

Так, під час комісії депутати розглянули проект змін до Програми розвитку спортивної інфраструктури у Волинській області. У проекті передбачене будівництво низки нових спортивних споруд, а саме спортивного залу в ЗОШ І-ІІІ ступенів (Турійськ); спортивного залу в ЗОШ І-ІІІ ступенів (селище Луків Турійського району); спортивного залу в ЗОШ І-ІІІ ступенів (село Тростянець Ківерцівського району); сучасного спортивного майданчика для осіб з інвалідністю (Луцьк, вулиця Привокзальна, 13а); універсальних міні-футбольних майданчиків зі штучним покриттям (село Зимне, село Володимирівка, Локачі, селище Цумань, Іваничі, Рожище та Горохів). Планувалося здійснити реконструкцію та модернізацію спортивного майданчика (Іваничі); стрілецького тиру Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»; стадіонів (Маневичі, селище Голоби, Шацьк, Ратне, Ківерці); футбольного поля (село Старий Чорторийськ).

Член комісії Олександр Курилюк зазначив, що до переліку раніше включили кілька об’єктів, де була розроблена проектно-кошторисна документація, до прикладу, у селі Старий Чорторийськ Маневицького району, де футбольна команда перемагала у першості області, не маючи змоги приймати змагання у себе. Співфінансувати реконструкцію футбольного поля зголосилася районна влада та представники бізнесу. Відповідно до проектно-кошторисної документації вартість робіт становить 1,4 мільйона гривень.

Депутат наголосив, що програма повинна бути реальною, аби вказані у ній об’єкти можна було реконструювати чи побудувати. Натомість у проекті вказана нереальна для обласного бюджету сума у 120 мільйонів. А переглянувши перелік об’єктів, депутат побачив, що в ОДА формально підійшли до доповнення програми. На його думку, краще вказати у програмі три спортивні майданчики, але дійсно зробити їх, замість великого переліку об’єктів, які не робили роками. Олександр Курилюк нагадав, що навіть з державного фонду регіонального розвитку Волинь отримала лише 100 млн, які розподілили між різними об’єктами, не побудувавши жодного нового. У наступному році обласному бюджету, з його слів, буде складно утримати навіть існуючу спортивну інфраструктуру.

Заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту ОДА Тетяна Грицук зазначила, що інформацію про об’єкти збирали у районах області та визнала, що обласний бюджет «не потягне» фінансування усіх перерахованих об’єктів.

Отже, члени комісії вирішили відправити проект програми на доопрацювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus