USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Депутати Волиньради пропонують майно Порошенка та Медведчука конфіскувати для ЗСУ

25 Травня 2022 19:10
Депутати Волинської обласної ради звернулися до Президента України, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра, Генерального прокурора, очільника СБУ, директора Державного бюро розслідувань щодо ефективного розслідування фактів колабораційної діяльності, державної зради та конфіскації майна.

Відповідне звернення депутати ухвалили під час позачергової сесії 25 травня, інформують на сторінці облради у Фейсбуці.

У зверненні, зокрема, йдеться, що українське суспільство вразили оприлюднені днями СБУ в межах справи «Медведчука – Порошенка» свідчення підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука про злочинні схеми виведення з державної власності й заволодіння частиною магістрального нафтопроводу Самара-Західний напрямок, а також налагодження у 2014-2015 роках закупівлі вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей. Зізнання вказують на пряму причетність до цього п’ятого Президента України Петра Порошенка та низки високопосадовців, які забезпечували ухвалення необхідних рішень у різних інстанціях для реалізації згаданих протиправних схем.

Читати ще: Луцькі депутати вимагають ефективно розслідувати справу про держзраду Порошенка і Медведчука й конфіскувати майно колаборантів

«У результаті безпрецедентного зловживання службовим становищем найвищими посадовими особами український народ втратив значну частину державної власності стратегічного значення. Оприлюднені факти свідчать про планомірну та багаторічну діяльність організованого злочинного угрупування, до складу якого входила велика частина верхівки державного апарату, включаючи п’ятого Президента України, Міністрів, правоохоронців, посадовців Національного банку України, народних депутатів, суддів та інших. З метою особистої наживи вказані особи не лише відверто грабували український народ, але й фактично фінансували терористичні угрупування так званих «ЛНР/ДНР», проводячи з ними торгівлю вугіллям при наявності альтернативних варіантів.

Особливого цинізму злочинній діяльності додає той факт, що усі згадані правопорушення відбувалися у той час, коли Україна вела боротьбу за збереження суверенності, державності та незалежності, на полі бою щоденно проливали кров та гинули найкращі сини та дочки нашої країни. Кривавий бізнес та особисте збагачення на стражданнях свого народу вимагає рішучої та швидкої реакції з боку правоохоронної системи», – йдеться у зверненні.

Відтак депутати Волинської облради наполегливо просять максимально ретельно провести досудове розслідування фактів злочинної діяльності Петра Порошенка, Віктора Медведчука та інших осіб, причетних до виведення з державної власності і заволодінням Петром Порошенком нафтопроводу та торгівлею вугіллям з так званими «ЛНР/ДНР».

Крім цього, відповідно до закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність», депутати пропонують майно зазначених вище осіб конфіскувати на потреби Збройних сил України.

Звернення підтримали 43 з 52 присутніх депутатів. Проти проголосувала фракція «Європейська солідарність».

Нагадаємо, нардеп Віктор Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розказав про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. Той не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом РФ, а й забезпечив ухвалення необхідних рішень в усіх українських інстанціях. Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан розповів журналістам, що п’ятий президент України Петро Порошенко сприяв купівлі вугілля з тимчасово окупованих територій. За викопне паливо з «ДНР/ЛНР» розраховувалися готівкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 25 Травня 2022 19:17
а якщо порох доведе свою непричетність ?...тоді що?
До дідо до дідо Показати IP 25 Травня 2022 19:41
Порох нічого нікому доводити не зобов’язаний. А "слідчі", якби мали факти, довели би вже давно...
скептик до дідо Показати IP 25 Травня 2022 19:54
а таки доведе, бо вся ця вилами писана маячня розсиплеться в суді
Лучанка Показати IP 25 Травня 2022 20:12
Ну прямо, українські "леніни". Отнять и поделить. Все на леволюцию товалисчи!
Я Показати IP 25 Травня 2022 20:34
А чому не ахметовські облгази, то по його каналах цілодобово крутили " Бронєносєц Потьомкін" про ісконно руській крим, який ніби незаконно відійшов Україні, цього СБУ не бачило?
дідо Показати IP 25 Травня 2022 20:40
З 24 лютого Фондом Порошенка та структурам, що належать до сфери його впливу витрачено близько 300 мільйонів гривень.
читач Показати IP 25 Травня 2022 20:46
позорище)
Просто Показати IP 25 Травня 2022 22:47
Нема слів… як так то Медведчук злочинець… а вірять йому всі. А може вірять , бо комусь вигідно, а комусь хочеться дуже почути таке? У все інше ж не вірять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus