USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Визначили тимчасового керівника обласної дитячої лікарні

17 Лютого 2016 11:19
Серед трьох пропонованих кандидатур на посаду виконувача обов’язків генерального директора Волинського ОДТМО члени профільної комісії Волиньради підтримали Людмилу Гагаловську.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 17 лютого.

Як повідомив голова комісії Олександр Зінчук, оскільки термін дії контракту з попереднім керівником медичного закладу Григорієм Ващиліним закінчився, отже, на обговорення винесли питання про призначення виконувача обов’язків генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання до 31 березня заступника гендиректора з медичної частини Людмилу Гагаловську.

Нагадаємо, що 10 лютого під час сесійного голосування депутати облради підтримали проект рішення про звільнення з посади гендиректора Волинського дитячого територіального відділення Григорія Ващиліна.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об'єднання Григорій Ващилін зумів організувати бізнес на роботі. Йдеться про аптеку «Астрон» біля медзакладу, у яку рекомендують іти пацієнтам.

Згодом активісти показали будинок в якому він мешкає і поцікавилися, звідки у медика гроші на таке будівництво.

Депутат Вячеслав Рубльов зауважив, що існує практика продовжувати контракти до 1 квітня, але в ситуації, коли керівник звільнився, є пропозиція призначити тимчасово виконувачем обов’язків начмеда. Він просив прописати в проекті рішення пункт про те, що начмед клонує обов’язки до призначення (обрання) основного керівника.

Перший заступник голови облради Олександр Пирожик зауважив, що надійшло декілька подань на облраду щодо призначення виконувача обов’язків гендиректора закладу.

Як зауважив голова комісії, у Волинській ОДА пропонують призначити на посаду виконувача обов’язків гендиректора заступника генерального директора з економічних питань Анну Драган. Депутат зауважив, що цим порушується законодавство, адже людина не має медичної освіти.

Вячеслав Рубльов зазначив, що у колективі закладу – складна та дещо нездорова ситуація, тож депутати могли б виїхати та поспілкуватися з представниками колективу. З його слів, рішення про призначення Людмили Гагаловської колектив підтримує, адже це людина, яка орієнтується в ситуації, та зможе виконувати обов’язки головного лікаря.

Олександр Зінчук повідомив, що є також звернення Луцької міської ради щодо призначення виконувачем обов’язків гендиректора заступника начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Валерія Руцького.

Голова комісії зазначив, що питання лежить у юридичній площині – наразі призначають не керівника, а лише виконувача його обов’язків. Так, депутати обіцяли провести відкритий конкурс з участю громадськості, а потім кандидатуру винести на сесію облради та прийняти виважене політичне рішення.

У підсумку, члени комісії підтримали кандидатуру Людмили Гагаловської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Лучанка Показати IP 17 Лютого 2016 14:38
Протискують Рудського...
Людмила Показати IP 17 Лютого 2016 19:46
Допоки у нас при призначенні на посади будуть приймати" виважене політичне рішення" те бл@дство, яке твориться у нашому суспільстві не припиниться! Як відношення до політики має мати Генеральний директор ВДТМО?!.А, може, варто призначати на посади виключно за фаховими характеристиками?! Дітям, які там лікуються, перепрошую, до с*аки політична приналежність гендиректора. Гагаловська була заступником Ващиліна(як вказується в даній публікації) - вона не бачила, що там творилось чи була "в долі" (що найімовірніше)? Де поділись кошти, які щомісяця вираховують з лікарів у фонд "Здоровя дитини"? Ващилін на засіданні медкомісії облради сказав, що ніякого фонду немає і гроші не вираховують, але у "роздруківці" про зарплату даний фонд вказаний..
123 Показати IP 17 Лютого 2016 21:18
Да цікава епопея
Кіра Показати IP 17 Лютого 2016 21:36
Ото спеца знайшли, людина зверхня, людей ненавидить, ужас, що твориться.
Тарас Чурило Показати IP 17 Лютого 2016 21:43
Гагаловська порядна людина, яка вже багато років працює в лікарні
Лучанка до Тарас Чурило Показати IP 17 Лютого 2016 22:00
Гагаловська - рідкісне хамло! Баба вже на пенсії не один рік, маразм міцнішає - пора і честь знати!
Василь Показати IP 4 Березня 2016 09:33
Ще та поборниця дані. А в Жидичині за які кошти автосервіс відкриває?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus