USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Екс-очільника дитячої лікарні підозрюють в маніпуляціях благодійними коштами

12 Липня 2016 10:32
Перевірити господарську діяльність Волинської фундації «Захист здоров’я дитини», яку очолював колишній гендиректор Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Григорій Ващилін, просить колектив медичного закладу.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 11 липня.

Голова комісії Олександр Зінчук повідомив про звернення щодо фундації «Захист життя дитини», що працює з 1999 року. На її рахунок перераховували кошти із зарплат працівників закладу, а нині, мовляв, «немає ані Григорія Ващиліна (колишнього генерального директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання та очільника фундації), ані фонду, ані коштів» – ніхто не може прозвітувати про діяльність (хоча звернутися за такою інформацією має право будь-який надавач благодійної допомоги). Спочатку щодо цього питання зверталися в податкову інспекцію, а зараз – в обласну раду.

У зверненні йдеться про те, що члени трудового колективу Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання здійснювали перерахунок зі своєї зарплати на рахунок фундації. Протягом вказаного періоду будь-якого звіту про фінансову діяльність фундації не надавали. Наразі фундація зареєстрована у Луцьку, по проспекту Відродження, але за цією адресою не знаходиться. За час перебування фундації за адресою договір оренди приміщення Григорій Ващилін, перебуваючи на посаді гендиректора, фактично укладав сам з собою. Останній договір від 2014 року досі не розірваний, а виселяючись з приміщення, Григорій Ващилін забрав із собою обладнання, що могло бути придбане за кошти фундації, та вивіз його у невідомому напрямку.

Голова комісії пропонував взяти звернення до уваги та звернутися до прокуратури Волинської області з проханням вивчити це питання.

Нагадаємо, що Григорія Ващиліна звільнили з посади рішенням облради у лютому цього року. Раніше повідомляли про те, що він організував «бізнес на роботі» - аптеку «Астрон» поблизу медичного закладу, яку рекомендували пацієнтам. Активісти також звертали увагу на його будинок, у селі Липини, та цікавилися, за які кошти будинок зводився.

На те, що інформація про використання коштів фундації «Захист життя дитини» відсутня, раніше звертали увагу депутати облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Народна довіра Показати IP 12 Липня 2016 10:38
Давно пора !
гість до Народна довіра Показати IP 12 Липня 2016 12:43
та, здається, вже пізно...
Лучанин Показати IP 12 Липня 2016 12:26
Ось так то і живем((( Винних не знайти, хто краде міліони непричому.
Вітя Показати IP 12 Липня 2016 17:33
А тому Ващиліну все по цимбалах-бобла з Зюзьою накосив і на всіх ложив, треба щоб служби відповідні таких діячів під білі ручки забирали, а то одна болтовня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus