USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Депутати «морально готові» ліквідувати ІАЦ «Луцьк»?

1 Жовтня 2010 16:50
Представники фракцій Луцької міської ради де-факто «за» рішення депутатської комісії від 30 вересня про рекомендацію ліквідувати ІАЦ «Луцьк», однак чи натиснуть вони кнопки «за» на черговій сесії міськради – ствердно сказати не наважуються.

Нагадаємо, що 30 вересня на комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму депутати розглядали питання доцільності існування інформаційно-аналітичного центру «Луцьк».

Депутат Сергій Григоренко запропонував рекомендувати ліквідувати центр. Адже 85% витрат з бюджету йде лише на зарплату працівникам. Його підтримали колеги по комісії Олег Павлось та Олександр Івлев. Не був проти такого варіанту присутній на комісії депутат-соціаліст Микола Нікітюк.

Лідер найчисельнішої фракції Луцькради – БЮТ – Юрій Корольчук коментує, що з ситуацією детально не знайомий. Але діяльність ІАЦ «Луцьк» його також не влаштовує.
«Центр не інформує про діяльність міської ради і не висвітлює проблеми лучан як то мало би бути. Він в основному працює для висвітлення роботи міськвиконкому. Це буде не велика втрата», - прокоментував Корольчук.
«В свій час я був одним з авторів ідеї розвитку цього інформаційно-аналітичного центру, коли там працював Володимир Бєльський, Валентина Черниш, сайт міста створили, пропрацьовували формат прес-клубів ще при Антону Кривицькому. Аби не створювався департамент інформаційної політики, ІАЦ Луцьк працював частково в частині прес-служби, частково в режимі забезпечення поповнення сайту. В такому вигляді це цілком корисна структура. А створення департаменту поставило під сумнів існування його», - розповів голова фракції Партії Реформи і Порядок Олександр Мартинюк.
Депутат дав зрозуміти, що підтримувати рішення комісії він не буде.
«На сьогодні це вибір між особистостями керівників, а мені б цього не хотілося робити. Прийде нова влада і з’ясує, яка структура буде існувати, а яка ні», - сказав Мартинюк.

Регіонал Іван Смоленг запропонував своє рішення проблеми.

«Вважаю, що необхідно просто створити комунальне підприємство: об’єднати телебачення та газету «Луцький замок». Таким чином, підприємство не лише існуватиме як проект для інформатизації, а й зможе заробляти гроші на рекламі», - каже «регіонал».
І додає, що хотів би заслухати звіт Радавської про двохрічну діяльність центру. Смоленг також прокоментував, що він «схильний» голосувати за ліквідацію ІАЦ «Луцьк».

«Центр вів свою діяльність спрямовану виключно на піар луцького міського голови. Крапка. Діяльність депутатів, в тому числі і тих, що вели активну діяльність, мали позицію, яка відрізняється від позиції міського голови не висвітлювали. По суті ті програми, які розроблялися центром – це програма "Рожеві окуляри", які говорили: в місті все гаразд, боргів нема, дахи не течуть, дорогі латані, все красиво і пушисто. Насправді, воно було не так», - коментує голова фракції «Наша Україна» Андрій Козюра.

Він зазначає, що доступу до висвітлення інформації ніхто депутатам не надавав. Однак, Козюра каже, що прес-служба в міськвиконкому, голови і ради повинна бути та належно фінансуватися. Однак, «не в такому вигляді».

Однозначну відповідь, чи підтримає він ліквідацію центру, Козюра не дав, посилаючись на те, що проекту рішення не бачив і необхідно бачити яким чином відбудеться реорганізація центру,а бо передача повноважень департаменту інформаційної політики.

Представник фракції УНП, член Єдиного Центру, депутат Анатолій Бубенщиков коментує, що зміни ІАЦ «Луцьк» потрібні. Зокрема, він пропонує об’єднати в одну структуру центр, департамент інформаційної політики та двох спеціалістів, які створюють програму «Місто». А вже по факту об’єднання робити зміни в штатному розписі, якщо вони необхідні.

Проте підтримувати ліквідацію центру Бубенщиков не буде, зазначаючи, що «на даному етапі міняти не варто». Мовляв, є постанова Кабміну про ліквідацію всіх комунальних підприємств і вони незабаром зникнуть самі по собі. Крім того, за словами Бубенщикова на носі зміна влади і рішення про долю структур міськради прийматиме новообраний склад ради і міський голова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Журналюга Показати IP 2 Жовтня 2010 12:19
Які фрази в пана Смоленга. Дуже "глобальні думки", як і вся партія регіонів. Політичні діячи як були повіями так і залишились.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus