USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держава наплодила дармоїдів у спортивних школах, - Ігор Верчук

2 Жовтня 2009 09:15
Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з веслування на байдарках і каное «Ніка-Сільмаш» (місто Ковель) не має коштів на те, щоб утримувати на роботі тренерів на 8 окладів, як це передбачено чинними нормативами. При цьому директор СДЮШОР Ігор Верчук переконаний, що державі настав час переосмислити ставлення до спортивних шкіл. Про це фахівець заявив у коментарі «Волинським Новинам».
«Як мінімум вісім тренерських окладів передбачено для спортивних шкіл, розташованих у місті, чотири – в сільській місцевості. Наша школа замість восьми має змогу оплачувати лише три. Але я говорю про це не для того щоб поплакатися. Вважаю, що обов\'язковість восьми окладів слід відмінити. Досить плодити тунеядців. У будь-якій спортивній школі реальні результати роботи демонструють два-три тренери, всі інші ходять на роботу просто так. І директор не може нічого зробити з тими, хто не працює», – запевнив Ігор Верчук.
«У Європі (до якої Україна прагне інтегруватись – «ВН») немає спортшкіл, а є спортклуби, де працює один-два тренери. Всі решта – обслуговуючий персонал, який допомагає тренеру максимально себе розкрити. От і в нас потрібно зменшити кількість тренерів, а зекономлені кошти використати на збільшення зарплат тих, хто залишиться, або на оплату секційної роботи в загальноосвітніх школах, щоб до ДЮСШ приходили діти з кращою фізичною підготовкою», – зауважив директор школи олімпійського резерву.
Довідково:
Спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву з веслування на байдарках і каное «Ніка-Сільмаш» минулого тижня відсвяткувала своє 25-річчя. 25 вересня тут відбулись урочисті збори і невеличкий концерт, а наступного дня - міжнародний турнір із веслування, присвячений Дню машинобудівника, за участю байдарочників і каноїстів із Польщі та Білорусі; також були запрошені, але не змогли приїхати спортсмени з Латвії.
За роки, що минули, у спортшколі підготовлено двох майстрів спорту міжнародного класу та 20 майстрів спорту України.
Цьогоріч представник СДЮШОР «Ніка-Сільмаш» Володимир Троцюк став бронзовим призером чемпіонату Європи, Ігор Савін - чемпіоном України, Олександр Савлук - переможцем Кубка України серед юнаків.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus