USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Держбюджету потрібен комплексний підхід, а не окремі ін’єкції, – Микола Романюк

7 Серпня 2009 12:05
Голова облдержадміністрації Микола Романюк під час інтерв’ю службі інформації Волинського обласного радіо висловив думку, що в умовах кризи потрібно кардинально переглянути Державний бюджет. Про це 7 серпня повідомляють «Волинські Новини».
«Заветований Президентом України декілька днів тому проект Закону про внесення змін до бюджету, потрібно доопрацьовувати,  з врахуванням того, що впала економіка», – зазначив Микола Романюк.
«Дане рішення стосувалось авансового платежу Національного банку, яке є не зовсім логічним. Чому? Тому що авансовий платіж платиться тоді, коли відомі перспективи завершення року. Але, маючи непросту ситуацію в ряді банків, не виключено, що держава буде брати на себе зобов’язання щодо виплати коштів із фонду гарантування вкладів. А це близько 150 тисяч гривень на одну людину. І на це нацбанк повинен формувати резерви. А авансовий платіж це що? Просто надруковані гроші. А це новий виток інфляції. Це й було основною причиною для ветування Президентом цього Закону», –  продовжив голова облдержадміністрації.
«У такій ситуації згаданий «аванс» перетворюється на емісійне фінансування дефіциту бюджету, що загрожує інфляцією і ростом цін на товари і послуги».
Щодо ситуації в області, у розрізі даних питань, голова блдержадміністрації повідомив, що «влада буде робити все для того, щоб виплачувати пенсії, заробітну плату бюджетникам та фінансувати захищені статті».
Крім того, голова обласної державної адміністрації вважає, що окремими Законами ситуацію з проблемами Держбюджету не врегулювати, потрібен комплексний підхід, а не окремі ін’єкції, – пише сайт Волинської ОДА. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus