USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Держдепартамент США запросив для України 250 млн доларів допомоги

29 Травня 2021 10:39
Державний департамент Сполучених Штатів запросив у Конгресу 255 млн доларів на 2022 фінансовий рік для допомоги Україні. Зокрема, допомогу можуть надати для протидії російській агресії.

Про це йдеться в бюджетному запиті американського відомства, інформує РБК-Україна.

«Допомога з боку США посилить можливості України в частині протидії агресії з боку Росії. Дане фінансування прискорить процес реформ по боротьбі з корупцією, підвищить прозорість і підзвітність, в тому числі за рахунок розширення кола ініціатив в галузі електронного управління, а також сприятиме реформуванню інститутів, що необхідно для європейської інтеграції країни», – йдеться в повідомленні.

При цьому частина американської допомоги повинна сприяти «поліпшенню ділового клімату і торгового потенціалу України, зміцненню її аграрного сектора, підтримці енергетичної безпеки за допомогою реформування компанії «Нафтогаз» і підвищенню її енергоефективності».

Також частина коштів повинна сприяти поліпшенню системи охорони здоров’я України.

«Програми також будуть підтримувати зусилля по досягненню миру і примирення, включаючи роботу з окупованими територіями, в тому числі через водопостачання та інфраструктури, зміцнення участі громад, управління та економічної стійкості», – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що допомога США розглядає підтримку спеціальної моніторингової місії ОБСЄ для забезпечення безпеки кордону України за допомогою міжнародних спостерігачів та обладнання для спостереження.

Нагадаємо, Україна планує отримати від Сполучених Штатів вакцину від коронавірусу в рамках програми допомоги нужденним країнам з боку американської держави.

Крім того, Білий дім анонсував виділення 80 млн доз вакцин проти коронавірусу нужденним країнам.

За словами Байдена, США стануть «арсеналом вакцин» проти коронавірусу для нужденних країн. Штати хочуть поставити більше вакцин, ніж Росія і Китай.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
5 Показати IP 29 Травня 2021 16:28
Вміє Сша дбати про свої економічні і політичні інтереси чужими руками.
Дєд до 5 Показати IP 29 Травня 2021 17:12
І про свої кишені, наші відмиють і поділяться.
О! до Дєд Показати IP 29 Травня 2021 18:45
Тільки завдяки підтримці США, Канади і ЄС мордор не зробив з України з десяток луГандоній. Тому нападки вати на США зрозумілі
Да уж до 5 Показати IP 29 Травня 2021 18:42
Всі хто обирають цивілізацію і розвинуті економіки, всі живуть на достойному рівні. Чого стоїть одна Польща, у неї ВВП на душу населення більше ніж у паРашії. Тільки вдумайтесь, Польща, яка з корисних копалин має тільки малину і яблука, має ВВП і ДОРЕЧІ рівень життя більше, ніж газонафтозолотоалмазоДОБУВАЮЧА паРаша
Я до Да уж Показати IP 30 Травня 2021 07:12
а кого цікавить що обирає колонія....
Я Показати IP 30 Травня 2021 07:11
граблять мільярди..допомагають мільйонами..дурники скачуть...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus