USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Держгеокадастр блокує рішення по земельних ділянках для бійців АТО

4 Липня 2017 15:34
Рішення по кільканадцяти ділянках для учасників бойових дій, по яких вже давно написані заяви, блокуються в управлінні Держгеокадастру області.

Так, ГС «Спілка воїнів АТО Волині» обурена бездіяльністю управління Держгеокадастру у Волинській області. Ветерани АТО неодноразово висловлювали своє обурення щодо проблемних питань, які існують під час виділення земельних ділянок учасникам бойових дій.

Однак нічого в цій ситуації так і не зрушило з місця.

Сьогодні, 4 липня, делегація спілки вкотре звернулася до керівництва управління відповідним зверненням. Атовці особисто передали відповідне звернення першому заступнику голови управління Анатолію Полякову.





«В Держгеокадастрі досі блокуються рішення по кільканадцяти ділянках, по яких вже давно написані заяви. Влада робить все, аби ми не отримали ці земельні ділянки. Свого часу, ми не вагаючись ми стали на захист Батьківщини, а тепер нас продовжують ігнорувати», - не приховував невдоволення голова ГС «Спілки воїнів АТО Волині» Олександр Серватович.



Сьогодні орієнтовна кількість поданих заяв до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області від учасників АТО становить більше як 900, і це тільки «вершина айсбергу».

Нещодавно Кабінет міністрів видав злочинну постанову (від 7 червня 2017 р. № 413, - ред.), керуючись якою, взагалі незрозуміло, чи отримають атовці обіцяні земельні ділянки.

Не важко підрахувати, скільки тепер років потрібно чекати, щоб отримати земельну ділянку сільськогосподарського призначення в межах норм безоплатної приватизації.

Перший заступник голови управління Анатолій Поляков запевняв, що управління робить все можливе, щоб атовці якнайшвидше отримали свої земельні ділянки. Однак обіцянкам чиновників наші захисники вже давно не вірять.

У ГС «Спілка воїнів АТО Волині» запевнили, що більше терпіти бездіяльність чиновників не має наміру, вимагаючи від чиновників того, що належить їм по праву.

Петро СОСНИЦЬКИЙ

Довідково. Нагадаємо, місяць тому Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, як попри мораторій на землю на Волині за допомогою шахрайських схем намагаються продати орендовані ділянки поблизу Світязя. За неофіційними даними, керує такими процесами керівник Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко.

До слова, нагадаємо, головний земельник Волині вже неодноразово засвітився у скандальних темах щодо незаконних оборудок із землею на Волині. Так, нагадаємо, нещодавно поблизу Каменя-Каширського 12 гектарів пасовищ відібрали в місцевих жителів і передали у користування іншим власникам. Виявилося, що міська влада не має до цього жодного стосунку. Оскільки ділянки знаходяться за межами міста, то цим відає Головне управління Держгеокадастру у Волинській області. Власне, саме з подачі керівника відомства Василя Василенка земельні «махінації» в області і продовжуються. Окрім того, його звинувачують у «дерибані» земельних ділянок (в тому числі – з покладами бурштину), лобіюванні інтересів сторонніх фірм та непрозорих кадрових призначеннях. Депутат облради Василь Столяр свого часу вимагав початку розслідування проти Василенка. З його слів, наявних доказів достатньо для того, аби почати проти нього кримінальне провадження. ЧИТАТИ ЩЕ: ГУНЧИК ЗАДОВОЛЕНИЙ РОБОТОЮ ВАСИЛЕНКА ПОПРИ «ДЕРИБАН» ЗЕМЛІ ТА ЗЛОВЖИВАННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василько Показати IP 4 Липня 2017 17:28
Воюйте хлопці і далі на передовій, а в той час Василенко по 2 га на підставних осіб сотні гектарів роздерибанив. А потім вони опинились у власності фірми Полякова.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus