USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Децентралізація: у 2018 році у пріоритеті створення спроможних ОТГ

12 Грудня 2017 11:37
Замість великої кількості нових ОТГ перейти до створення максимально економічно спроможних громад планують перейти у 2018 році: наразі ОТГ покривають 45% території Волині.

Про це йшлося під час форуму «Регіональний розвиток Волині в контексті децентралізації» 12 грудня.

Організатор форуму - Волинський відокремлений підрозділ Установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» за підтримки програми «U-LEAD з Європою» та Міністерства регіонального розвитку.

Координатор Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Іван Лукеря повідомив, що нині підбивають річні підсумки реалізації пріоритетних напрямків об’єднання громад в кожній області. Наразі міжнародні партнери визнають успіхи України щодо створення ОТГ у 2017 році. Цей рік став рекордним за кількістю створених об’єднаних територіальних громад – протягом року створили 299 ОТГ. З його ослів, Волинь є лідером за кількістю створення громад, що покривають максимальну кількість території.

Як зазначив заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, наразі ОТГ покривають 45% території Волині.
Зі слів Івана Лукері,у 201 ОТГ вибори відбулися 29 жовтня, ще у понад 50 відбудуться 24 грудня. Одночасно зі збільшенням кількості створених ОТГ, спостерігають тенденцію до зниження кількості нових ОТГ з населенням понад 5 тисяч осіб, тому у 2018 році пріоритетом уряду буде перехід від кількості ОТГ до створення економічно спроможних громад.

Зі 104 договорів про співробітництво ОТГ 8 укладені на Волині. Ще одним пріоритетом у 2018 році буде фінансова автономія органів місцевого самоврядування. Нині 48,9% у зведеному державному бюджеті, тобто, майже половина коштів, надходить в органи місцевого самоврядування. Також пріоритетом буде підтримка регіонів через Державний фонд регіонального розвитку – питання виникає у вчасності подання та фінансування проектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus