USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Дев’ять програм і 500 учасників: на Волині – масштабний спортивний фестиваль серед громад. Фото

16 Вересня 2022 17:04
Протягом двох днів спортсмени-аматори з усієї Волинської області демонструватимуть свої вміння з гри у парковий волейбол, футбол, дартс, шашки, бочу, перетягування линви. Вони змагатимуться у гирьовому та риболовному спорті, братимуть участь в естафетах і козацьких розвагах.

Обласний фестиваль фізичної культури та спорту серед територіальних громад триватиме 16-17 вересня на території нового спортивного комплексу в Тростянці, що на Ківерцівщині. Його організовано задля популяризації здорового способу життя та з благодійною метою: протягом дійства збиратимуть кошти на закупівлю зимової форми для волинських військовослужбовців, які служать у лавах Збройних сил України.
Право вивести команди на спортивну арену надали підполковнику Руслану Бродовському, керівнику з фізичної підготовки і спорту 204-ї бригади тактичної авіації імені Олександра Покришкіна, що дислокується в Луцьку.

Загалом у змаганнях із різних спортивних дисциплін беруть участь близько 500 людей. На фестивалі свої команди представили міста Володимир, Луцьк, Ковель, Нововолинськ, Камінь-Каширська, Ківерцівська, Рожищенська, Іваничівська, Колківська, Ратнівська, Старовижівська, Торчинська, Турійська, Шацька та інші громади.
Як розповів т. в. о. директора Волинського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Олександр Кулаков, першого дня змагатимуться міста, міські та селищні громади області, а другого – сільські громади. Фестиваль вирішили розділити на два дні, оскільки укриття, розміщене неподалік, може одночасно вмістити тільки 500 людей.
«Учасники змагатимуться у дев’яти видах програми. Це масовий спорт. Наголошу, що види програми дещо відрізняються правилами від видів спорту, оскільки участь у фестивалі беруть абсолютно всі категорії громадян – від осіб з інвалідністю до військовослужбовців та сімей із дітьми. Дев’ять видів програми включають риболовний спорт (учасники виїхали на озеро Молодіжне в Ківерцях), гирьовий спорт, козацькі розваги, дартс, шашки, спортивні естафети «Мама, тато, я», перетягування линви, бочу та парковий волейбол.

Окремо в рамках фестивалю проходитиме серія благодійних футбольних матчів на мініфутбольному полі зі штучним покриттям між спортсменами зі ЗСУ та представниками місцевих футбольних клубів», – інформував Олександр Кулаков.
На території спортивного комплексу в Тростянці волиняни зібралися не тільки заради фізичної культури, а й задля підтримки Збройних сил України, наголосила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.

«Кожен день ми починаємо та закінчуємо з думками про ЗСУ. Ми всі бажаємо якнайшвидшої перемоги. Тому кожен захід, який зараз відбувається, зокрема цей спортивний, спрямований на допомогу Збройним силам України. Звісно, такі дійства важко проводити, але вони напрочуд потрібні. Фестиваль спорту – це і про силу духу, і про силу тіла», – зазначила вона.
До слова, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допоміг у придбанні інвентарю, потрібного для проведення фестивалю фізичної культури та спорту.
Спорт дарує невеличку розраду в цей непростий час, який спільно переживають усі українці, переконана народний депутат Ірина Констанкевич.

«Це спортивне ядро, цей стадіон – своєрідне місце сили. Комплекс споруджено коштами однієї людини – благодійника Сергія Мосійчука. Якби рік тому він не збудував би цей стадіон, ми не мали б куди з’їжджатися, де продемонструвати свою міць заради Збройних сил України. Кожен повинен робити все можливе на своєму фронті. Ми сьогодні повинні бути як ніколи єдині та міцні», – сказала вона.
Голова Волинської обласної ради, голова відділення Національного олімпійського комітету України у Волинській області Григорій Недопад звернув увагу: попри все, Волинь тримає марку, адже країні потрібні здорові та сильні українці. Він пригадав, що торік до фізичної культури почали залучати всі громади, а спортивні заходи відбувалися навіть узимку.

«Упевнений, що після нашої перемоги ми все відновимо й почнемо працювати з усіх сил. А нині ми організовуємо не тільки спортивне, а й благодійне дійство. Анонсуємо чергову подію 14 жовтня, на свято Покрови, в День захисників і захисниць України. Усіх чекає сюрприз», – зауважив голова облради.
Якби наші захисники не боронили рідну землю від окупантів на сході та півдні, ми не мали би можливості зібратися на спортивний благодійний захід тут, на Волині, прокоментував народний депутат Вячеслав Рубльов.
Нагадаємо, спортивний комплекс у Тростянці відкрили в червні минулого року. Він включає футбольне, баскетбольне, волейбольне поля та тенісний корт.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus