USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дежавю 10 років потому: «Волинь» впевнено здолала «Оболонь»

5 Вересня 2017 08:00
Вболівальники зі стажем, йдучи на поєдинок 10 туру, пригадували поєдинок, який відбувся у Луцьку майже 10 років тому. Тоді «Волинь» також приймала «Оболонь», приблизно такою ж була погода. От тільки хід зустрічі, як показала звітна гра, був інакшим.

2 жовтня 2007 року «Волинь» з тріском «горіла» після першого тайму – 0:3. Сьогодні ж, підопічні Альберта Шахова цілком і повністю переграли «пивоварів» як у першому, так, забігаючи наперед, і у другому таймі.

Стартовий склад лучан поповнився «блудним сином» волинського футболу Ярославом Кінашем, який зовсім нещодавно приєднався до команди, перейшовши з винниківського «Руху». До слова, саме Ярослав став чи не найкращим гравцем у складі «Волині», впевнено та надійно перекривиши центр поля.

Розпочали команди доволі повільно: до 15 хвилини гра точилася здебільшого у центрі поля, без особливих моментів біля жодних воріт. Можна згадати лише слабенький удар Ляшенка з лінії штрафного у «Волині» та декілька неуспішних розіграшів кутового від «Оболоні».

А вже на 16 хвилині реальну нагоду відкрити рахунок втратив Воробей: Кінаш виконав подачу з правого флангу, м’яч опинився у штрафному гостей, де метушнею першим скористався саме Роман та намагався п’ятою відправити м’яча у ворота, але з лінії воріт його вибив захисник «Оболоні» на кутовий. Після розіграшу кутового м’яч опинився у Степанова, удар якого з 4-х метрів заблокували захисники. Ще двічі «Волинь» подавала кутові, але результату вони не принесли.

Спробували відповісти своєю атакою й кияни, але удар Корольчука з кута штрафного не став несподіванкою для Марчука. На екваторі тайму лучани непогано розіграли аут: Шаповал вкинув точно на Степанова, той головою перевів м’яча на Ляшенка, але Андрій з декількох метрів пробив повз ворота.

Лучани продовжували «насідати» на ворота гостей, що, зрештою, призвело до забитого голу: Корольчук намагався вибити м’яча з власної штрафної, але зіграв рукою. Як відомо, у футболі це карається попередженням та пенальті. Пробивати з 11 метрів підійшов капітан лучан Шаповал та не без проблем, але все ж таки переграв Ситникова, відкривши рахунок - 1:0.

Тренер «Оболоні» моментально відреагував на такий хід розвитку подій та провів подвійну заміну. Скористався заміною й Альберт Шахов, випустивши замість Медведя Безкоровайного. Що цікаво, на другий тайм Данило не вийшов, таким чином провівши на полі не більше 10 хвилин. Як сказав на прес-конференції після матчу Шахов, такою була тактична задумка тренерського штабу.

Повернемося до матчу 10-річної давнини. Отож, в перерві того матчу над «Авангардом» розпочалася злива, багато вболівальників вирішили не повертатися на другий тайм… Багато з тих, хто у перерві пішов додому й досі жалкують про таке рішення. Справа у тому, що волиняни зусиллями Пищура, Максимюка та двічі Жадера вирвали перемогу у «Оболоні» з рахунком 4:3!


Невідомо чи пам’ятає той матч Кінаш, але саме Ярославу вдалося подвоїти перевагу «Волині» на початку другого тайму: підхопивши м’яча у центрі поля, він віддав на Ляшенка, той змістився углиб карного киян та виконав простріл, який не вдалося зупинити ані Ситникову, ані захисникам. А першим на м’ячі виявився все той же Кінаш – 2:0 на 53-й хвилині поєдинку!

Здавалося після пропущеного голу гості підуть в атаку, а «Волинь» намагатиметься зберегти результат, але це тільки здавалося. На ділі ж лучани продовжували контролювати хід гри, час від часу створюючи не надто небезпечні моменти біля воріт гостей: двічі пробивав Марчук, спочатку після серії рикошетів, а згодом, після сольного проходу та зміщення в центр. На жаль - неточно.

Серія замін від наставника «Оболоні» Олега Мазуренка бажаного для його команди результату не дала, хоча Бовтрук мав непоганий шанс відзначитися, але вдало на виході зіграв Марчук та відвів загрозу від власних воріт.

Ба більше, на 90-й хвилині реальну нагоду довести рахунок до розгромного мав Ляшенко, коли однією передачею з власної половини поля його вивели віч-на-віч із Ситниковим, але «парашутик» у виконанні Андрія перелетів як над голкіпером гостей, так і над його воротами.

У підсумку, заслужена та впевнена перемога «Волині», завдяки якій у лучан тепер двозначне число у графі набраних очок, покращена різниця м’ячів та хороший настрій перед виїздом до Миколаєва, де 10 вересня відбудеться грати проти однойменного клубу. Вдома ж підопічні Шахова зіграють 15 вересня проти «Інгульця».

Фото Миколи Мартинюка
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Адмін Показати IP 5 Вересня 2017 14:28
Фото бомбезні. Так, наче сам на полі побував. супер

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus