USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дежавю: початок опалювального сезону у Луцьку під загрозою

13 Серпня 2013 12:52
У Господарському суді Волинської області розглядали справу за позовом Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» до державного комунального підприємства «Луцьктепло».
Позивач додатково просить дорахувати до боргу 3% пені та інфляцію. Усього розмір претензії складає майже 13 мільйонів гривень, інформує ТРК «Аверс».
Національна акціонерна компанія вимагає стягнути понад 11 мільйонів гривень з комунального підприємства за поставлений ще у жовтні 2012-ого природній газ.
Зі слів представника НАК «Нафтогазу» Олексія Данилевського - їх підприємство у скрутному фінансовому становищі. Мовляв, торік, через своїх боржників, «Нафтогаз» зазнав 10 мільярдів гривень збитків.
Аби розрахуватись за газ перед Російською Федерацією українська Національна компанія змушена брати позики в банку. Зі свого боку юрист «Луцьктепла» В’ячеслав Наумчук, визнав основну суму боргу, втім просив зменшити суму пені. Бо у «Луцьктепла», з його слів, фінансові справи зараз не найкращі. Розрахуватись вчасно, за спожитий газ не змогли через те, що і самі мають купу боржинків.
У повідомленні йдеться, що за станом на 1 січня 2013 року лише громадяни не доплатили їм за спожите тепло 41 мільйон гривень. Та й держава не відшкодувала різниці в тарифах, у сумі майже 12 мільйонів гривень.
Усі гроші, розповів представник «Луцьктепла», вони зараз витрачають на підготовку до опалювального сезону, зокрема, ремонт котелень. Тому, якщо суд прийме рішення стягнути з них ще й пеню, то це може негативно вплинути на хід робіт та навіть зірвати початок обігріву. У свою чергу Феміда забов’язала «Луцьктепло» донести докази того, що держава дійсно боргує їм майже 12 мільйонів субвенцій. Тож, поки у справі оголосили перерву.
Опалювальний сезон під загрозою зриву, якщо Феміда не стане на сторону підприємства «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
МАКСИМ Показати IP 13 Серпня 2013 14:03
Наша пісня стара -нова. Заспіваймо знову з року в рік.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus