USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Діти стають в чергу до суду. ФОТО

15 Грудня 2011 15:28
Практику запрошення учнів шкіл на розгляд справ запровадили в обласному Апеляційному суді. Дітей зацікавила така ідея. Наразі вже сформована черга з школярів, які бажають відвідати залу суду.

Про це 15 грудня під час урочистостей з нагоди відзначення Дня працівника суду розповів голова апеляційного суду Волинської області Петро Філюк.

З його слів, служителі Феміди стають відкритішими для громади. Так, запровадили просвітницький проект, суть якого полягає у запрошенні учнів шкіл до зали суду.

«Таким чином діти дізнаються більше про суд. Спочатку ми думали, що це не буде цікаво дітям, але так сталося, що на сьогодні ми маємо чергу дітей зі шкіл, які хочуть до суду», – зауважив суддя.

Як стверджує Філюк, щороку понад 100 тисяч громадян проходять через суди, а служителів Феміди в регіоні працює всього 125. «Тобто до нас прикута велика увага», – зазначив він.

Також Філюк подякував працівникам судового апарату. Мовляв, без цих людей неможливо уявити роботу. Він відзначив, що серед них є люди, які в судовій системі працюють більше 30 років.

З його слів, таким способом старше покоління передає досвід молодим працівникам. «Передають ази та вміння застосовувати закон», – додав голова суду.

Привітати суддів прийшли голова облради Володимир Войтович, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Станіслав Ющик, віце-консул Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Васілєвські, голова окружного суду міста Тарнобжег (Польща) Роберт Пілєвіч, обласний прокурор Андрій Парака, начальник управління СБУ у Волинській області Володимир Мельникович та ветерани судової галузі.

Войтович подякував суддям за те реноме, що вони демонструють в Україні як волинські судді. Також він відзначив зменшення кількості протестів прокурора на рішення облради в порівнянні з минулим роком.

Насамкінець посадовець нагадав слова римського філософа Цицерона: «Люди стануть вільними, коли стануть рабами закону».

Ющик привітав суддів з професійним святом. Побажав міцного здоров’я, щастя, задоволення від роботи та душевного спокою від прийнятих рішень. «Я впевнений, що суд – це мудрість, совість і честь нашої держави», – зауважив чиновник.

Васілєвські сказав, що судова система – це основа будь-якого суспільства та побажав успіхів суддям у професійній діяльності.

Мельникович, вітаючи суддівський корпус, побажав, аби в роботі служителів Феміди не було помилок. «Щоб ваші рішення служили справедливості», – додав він. Також він подарував дві книги та експонат для Музею історії судочинства на Волині.


Після урочистостей відбулося відкриття Музею історії судочинства на Волині. Філюк розповів, що цей проект вдалося реалізувати завдяки співпраці з краєзнавчим музеєм та обласним архівом.



У музеї можна дізнатися про історію судової системи на Волині від часів Київської Русі до наших днів.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ПФГ Показати IP 15 Грудня 2011 17:16
Дорогі судді! В сім'ї не без виродка. Якшо позивач програє явно виргашну справу, то вина в цьому не суді, а продажного адвоката. Пеерважна більшість суддів Волинської обалсті - гідні цього високого звання. Зі святом Вас, дорогі судді!
Віталій до ПФГ Показати IP 16 Грудня 2011 11:10
Ну ти і лошара, вибач що без цензури так, якщо адвокати будуть продавати справи через їх підкуп до них ніхто звертатися небуде, адже всім потрібен результат. Судді продажні і корумповані, і Апеляційний суд тому не виключення. Вони в першу чергу обслуговують інтереси верхівки влади і чиновників поменше, а ті за те дають ним і їх родичам земельні ділянки під Луцьком. Призвіщ називати нехочу, якщо журналістам цікаво нехай самі зроблять запити на сільські ради Луцького району з проханням надати перелік громадян, яким надавались ділянки і методом аналізу відберуть потрібні фамілії.
адвокат Показати IP 15 Грудня 2011 21:13
Якшо позивач програє явно виграшну справу, то вина в цьому як раз таки в продажному судді, якому вчасно не занесли очікувані аргументи. Але не всі такі, є декілька чесних і принципових служителів феміди, а більшість- хабарники в мантіях, які прогинаяться перед головами суду, районними прокурорами чи губернатором абсолютно без власної думки. Але все ж таки, з святом Вас, працівники суду
Flyer Показати IP 31 Березня 2012 23:38
Дивно судді - колядники крутять законами та судять в Україні. Продажний корумпований суддя Сихівського райсуду м.Львова (в даний час голова Галицького райсуду м.Львова) Головатий Василь Ярославович разом з найнятим за 200000 грн. адвокатом Кузаном Р.І. (в даний час проходить конкурс на суддю) визнав законним звільнення члена профспілки, який перебував на виборній посаді без видачі йому більше 8 місяців трудової книжки. Продажні судді апеляційного суду Павлишин О.Ф., Мікуш Ю.Р. це беззаконня постановили законним, тепер справа в Європейському суді. Судді виконали замовлення усунути профспілку з підприємства шляхом звільнення активу профспілки, щоб не заважала красти. Чого варте те рішення, коли через 2 роки інший суд у відповідності до Закону виніс рішення, яким визнав порушенням невидачу трудової книжки зі стягненням з підприємства середнього заробітку час затримки видачі + моральної шкоди. На даний час Державіапідприємство "Львівські авіалінії" розікрали > 50 млн. грн., ліквідують та ріжуть літаки. Мінінфраструктури в суді намагається примусово розпустити профспілку, скасувати свідоцтва про її легалізацію та реєстрацію, направляє літаками у Львів судитися з профспілкою їх провідного юриста Д. Кушпіля. Міністр Б. Колєсніков для Кушпіля підписав довіреність "без права відмови від позову та укладання мирової угоди". Український закон як дишло... Рецепт суддям від продажності :) http://funnyfacts.ru/a7.html http://www.chas.cv.ua/index.php?newsid=4293

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus