USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи виділять кошти на проект добудови школи №13 у Луцьку?

25 Квітня 2017 12:31
Дискусія про те, варто чи ні цьогоріч виділяти кошти на проектно-кошторисну документацію на 13 школу, триває. Голова профільної комісії міськради сумнівається в доцільності виділення півмільйона гривень на ПКД, оскільки, каже депутат, невідомо, чи знайдуться кошти на новий корпус.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 25 квітня.

Нагадаємо, 13 школа у Луцьку руйнується. Один корпус в аварійому стані. Наразі учні змушені перебувати у приміщенні, що перебуває у незадовільному стані, у школі немає актового залу.

Зі слів директора школи Романа Ващука, старий корпус побудований у 1946 році, а відповідно до технічного висновку, у 2017-2018 роках частина корпусу №1 підлягає знесенню. У разі знесення усіх учнів доведеться помістити у корпусі, що був побудований у 1998 році, а це буде досить складно. До того ж, в незадовільному стані перебуває приміщення спортзалу школи.

Директор школи також показав депутатам підвальне приміщення нового корпусу школи, де розташований гардероб. У цьому приміщенні стіни вкриті грибком та пошкоджуються від вологи.

Голова освітньої комісії Алла Надточій сумнівається, чи доцільно виділяти півмільйона на розробку проектно-кошторисної документації. Мовляв, міська рада навряд чи знайде гроші на будівництво нового корпусу, тож, чи варто, вважає вона взагалі починати цю роботу.

Вона пропонувала зібрати спільну зустріч з представниками міської ради, Луцької районної ради, обласної ради щодо можливості співфінансування. Адже значна частина учнів в цій школі – з Луцького району.

«Ми півмільйона викидаємо на ПКД і навряд чи знайдемо 30-40 мільйонів гривень на будівництво нового корпусу», - пояснила вона. Натомість вона пропонувала розглянути навчання у 2 зміни, або ж розглянути варіант навчання у суботу, щоб перевести дітей з аварійного корпусу. Але тоді школа взагалі залишиться без актового залу і спортзалу.

Натомість присутній член бюджетної комісії Борис Смаль цю позицію депутатки не поділяв. він зазначив: депутат не повинен говорити про те, що не варто починати процес, бо «грошей можуть не знайти». З його слів, вже проведені переговори з Княгининівською ОТГ і є можливість співфінансування добудови об’єкту. Проте, в громаді просять показати, скільки коштуватиме добудова школи. А для цього, відповідно, потрібно розробити ПКД.

«Є державний фонд регіонального розвитку, проведені переговори з нардепами, Княгининівською ОТГ і вони готові розглядати співфінансування добудови, але просять нас показати масштаб робіт. З райрадою, якщо не велися переговори, то треба провести. Але формулювати, що ми нічого не зробимо, бо можемо не знайти кошти – не варто. Я ледве стримав батьків, щоб вони не йшли на комісію. Батьки діток будуть долучатися до пошуку коштів і вести переговори з бізнесом. Вони розуміють, що цього року цю школу не почнуть будувати. Але починати роботу треба», - наголосив він.

Заступник міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що нині в пріоритеті – будівництво 27 школи, яке треба завершити. Однак, категоричності голови комісії він теж не поділяв. З його слів, питання добудови 13 школи також розглядається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Знаю Показати IP 25 Квітня 2017 13:13
Ото нехай кабінет тієї голови проф. комісії перенесуть у аварійне приміщення 13ої школи і дітей її туди ж, подивимось якої заспіває ця тварина !!! Сумніви у неї, ось такі скоти при владі, і це питання першо-чергове бо там навчаються ДІТИ. А процес порозуміння громад прикладом потрібно спонукати!!! Бо лиш земельку дерибанити уміють, чужих дітей не буває!!!
Анонім Показати IP 25 Квітня 2017 13:24
НІ
Восьмикласник Показати IP 25 Квітня 2017 14:33
Якщо буде розроблена проектно - кошторисна документація - то добудова може буде. Якщо ж документації не буде, то добудови тим більше ! Вперед і ПРОЗЗОРРРО !
не байдужа Показати IP 25 Квітня 2017 14:41
Скажіть, звідки раптом вилізла ця голова комісії? А чого, давайте, переведем дітей і в неділю вчитись. Тоді наша "влада" взагалі заб'є на проблеми 13 школи. І розподілить собі надбавку та преміі за те, що стільки грошей "заощадять" бюджетних. А на дітей їм плювати, аби до корита дорватись.
Лучанин Показати IP 25 Квітня 2017 22:55
На ілюмінації по 900000 грн у влади є кошти , а реконструкцію школи не має? Позор такій владі!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus