USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для Луцька просять визначити чіткі «червоні лінії»

28 Липня 2016 18:15
Через недостатньо точні «червоні лінії» мешканці Луцька постійно стикаються з проблемами під час оформлення прав власності на земельні ділянки.

Про це йшлося під час чергового 11-го засідання сесії Луцької міської ради сьогодні, 27 липня.

У своєму депутатському запиті Тарас Шляхтич зазначив, що йому відомі часті випадки неякісної розробки так званих червоних ліній. Це - визначені в містобудівній документації відносно пунктів геодезичної мережі межі існуючих та запроектованих вулиць, доріг, майданів, які відмежовують території мікрорайонів, кварталів та території іншого призначення.

Червона лінія позначає землі загального користування, які призначені для прокладки інженерних і транспортних комунікацій, пішохідних зв'язків, впорядкування, озеленення й освітлення вулиць тощо.

Червоні лінії визначають на підставі генеральних планів міст. В умовах старої забудови збільшення розмірів вулиць у червоних лініях можливе тільки коли здійснюється реконструкція забудови.

Зі слів Шляхтича, це одна з найбільш гострих проблем, з якими стикаються мешканці міста, оформляючи право власності на ділянку. Часто в їх межі потрапляють сформовані та зареєстровані земельні ділянки.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛУЧАНИ ЧЕРЕЗ «ЧЕРВОНІ ЛІНІЇ» НЕ МОЖУТЬ ПРИВАТИЗУВАТИ СВОЄ ЖИТЛО

Відтак, депутат запропонував підготувати і направити на ДП «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» звернення щодо необхідності врахування при визначені червоних ліній міста такі фактори, як наявність забудови, які можуть потрапити в межі ліній, межі ділянок тощо. А також звернути увагу розробника на усунення недоліків, які допустили під час встановлення ліній міста в 2007-2009 роках.



Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ніна Показати IP 28 Липня 2016 23:16
Під "червоні лінії" пустити ВСІ літні майданчики кафе, особливо в центрі! 130 см від стіни !! Все інше - простір міста, перехожих !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus