USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Для населених пунктів Луцької громади зменшили тарифи на вивезення сміття

16 Серпня 2023 18:32
Тарифи на вивезення сміття для сіл Луцької громади зменшилися. Для багатоквартирних будинків – на майже 12 гривень, для приватних будинків – на майже 15 гривень.

Рішення ухвалили під час засідання міськвиконкому.

На розгляд членів виконкому винесли проєкт рішення про затвердження норм надання послуг із вивезення побутових відходів населених пунктів Луцької міської територіальної громади на 2023-2027 роки.

Директор луцького спеціального комунального автотранспортного підприємства «Луцькспецкомунтранс» Володимир Марценюк повідомив, що підприємство, відповідно до вимог законодавства, оголосило тендер на закупівлю послуги з визначення норм надання послуг з вивезення побутових відходів для населених пунктів Луцької міської територіальної громади та визначило переможця, яким став Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства.

«У зв’язку з цим подаємо на затвердження новий тариф на послуги з поводження з побутовими відходами. Місто Луцьк – зростання тарифів на 9 копійок для багатоквартирних будинків. Для приватних садиб тариф залишається незмінним. Населені пункти Луцької міської громади, окрім Луцька, багатоквартирні та одноквартині будинки – зменшення тарифу на 11 гривень 75 копійок. Будинки з присадибною ділянкою – зменшення тарифу на 14 гривень 71 копійку. Зміна відбулася за рахунок великогабаритних відходів», – зазначив посадовець.

Луцький міський голова Ігор Поліщук додав, що зменшення тарифів стосується населення, яке проживає у селах громади.

Нагадаємо, нещодавно жителі сіл громади зверталися з проханням зменшити вартість вивезення сміття у своїх населених пунктах.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 16 Серпня 2023 19:00
паливо подорожчало,зарплата зростає...а тарифи зменшуються...скоро не буде кому працювати та на чому вивозити сміття...
Glover Показати IP 16 Серпня 2023 19:09
То добавляють, то зменшують, от мають роботу, вже видно, не даремно отримують заробітну плату!
скептик Показати IP 16 Серпня 2023 19:25
щось немає банального здорового глузду у цьому рішенні. цілком очевидно, що витрати на збирання відходів по селах більші, ніж у місті. чи громадянин поліщук просто заграє перед мешканцями прилеглих сіл з метою здобуття електоральної прихильності ?
ЗнайЮ до скептик Показати IP 16 Серпня 2023 20:09
Витрати на збирання в селах більші - це ти як порахував? Якщо в селі сміттєвоз приїжджає раз на два тижні, а в місті на тиждень скільки раз?
скептик до ЗнайЮ Показати IP 16 Серпня 2023 21:00
а ти як порахував ? до села їхати до 20 км + по місту 5-10 км. в селі на одну точку збору проживає 100-500 людей, в місті проживає 1000-5000 людей, а їхати 1-10 км. у деякі райони міста сміттєвоз взагалі не приїзджає, а за вивезення ТПВ треба платити.
Лучанин Показати IP 16 Серпня 2023 20:18
Ви ще поясніть що то за нова послуга з'явилася "Абонплата сміття". Це за що абонплата - за зберігання сміття? Де тут здоровий глузд? Може взагалі треба розділити на "абонплата сміттєвоза", "абонплата за стоянку сміттєвоза", "абонплата контейнера(-ів)", "абонплата за місце під контейнери" тощо...
скептик до Лучанин Показати IP 16 Серпня 2023 21:03
абонплата в УРКАїнському законодавстві - це черговий маразм влади. фактично це оплата за право користуватись послугою. скоро запровадять абонплату за вхід в магазин, громадський транспорт, в установу, прохід по вулиці, І АБОНПЛАТУ ЗА ПРАВО ЖИТИ
Дмитро Показати IP 16 Серпня 2023 20:35
В місті забирають щодня, а в селах - щотижня. Не знаєш - не коментуй дурню. Щодо Луцькспецкомунтранс - абсолютно відсутня економічна служба, яка моглаби правильно, в розрізі територій, обрахувати витрати. На підриємстві просто відсутній адекватний облік витрат і доходів. Тому нещодавно підвищили тарифи, а тепер дійшли до тями, бо занадто задерли. Можна лише поспівчувати лучанам, оскільки менеджменту толкового на ЛСКП просто немає.
скептик до Дмитро Показати IP 16 Серпня 2023 21:07
ну якщо ти такий грамотєй, то сядь і порахуй. а розрахунок тарифів - це робота таких самих грамотєїв в люцькому міськвиконкомі, які без калькулятора не можуть два числа трьохцифрових додати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus