USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для волинян переноситься сезон збору дикоросів у Білорусі

30 Червня 2015 15:15
Сезонний пропуск громадян для збору дикоросів переноситься у зв’язку з можливими пожежами на території Білорусі.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло раніше, що прикордонні відомства України та Білорусі досягнули домовленостей про сезонний пропуску громадян для збору дикоросів. Він мав розпочатися з 1 липня цього року. Для перетину кордону визначили три тимчасові місця пропуску «Познань», «Дроздинь» та «Березове».

Проте білоруська сторона поінформувала про відтермінування початку пропуску мешканцям прикордоння. Це пов’язано з високим рівнем пожежної небезпеки в лісах на території Білорусі.

Про дату початку пропуску громадян з метою збору дикоросів повідомлять додатково.

Державна прикордонна служба України звертається до громадян та інформує про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства як України, так і Республіки Білорусь з прикордонних та природоохоронних питань. Повідомляємо, що у разі систематичних порушень державного кордону, прикордонного режиму та інших порушень законодавства у прикордонній смузі, білоруська сторона може скасувати досягнуті домовленості про сезонний пропуск громадян на свою територію.

Зазначимо, що протягом минулого року через державний кордон у визначених тимчасових місцях пропуску прикордонниками для збору дикоросів пропустили більше 62 тисяч осіб. Крім того, при спробі перетнути державний кордон поза встановлених місць пропуску у 2014 році повернули 21 дорослого та 24 дитини, українською та білоруською сторонами затримано 31 порушника державного кордону, яких притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства з прикордонних питань. Порушникам скасували встановлені перепустки на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 30 Червня 2015 15:43
А що то є дикороси? Чортополох, хрін. чабер чи ще якісь їстівні корінці?
Тут ву Показати IP 30 Червня 2015 16:15
Білоруси вже цього року затримали десять громадян України при зборі чорниці.
Анонім до Тут ву Показати IP 30 Червня 2015 16:20
тому що ці громадяни збирають чорниці браконьерським способом - який пошкоджує рослини. чому вони поїхали у білорусію? тому на території україни майже всю чорницю що була - таким чином знищили. тому білоруси просто захищаються від браконерів.
до тут ву до Анонім Показати IP 30 Червня 2015 16:48
А якщо іде вирубка лісу то чорниця що не нищиться? Знаток .
Тут ву до анонім Показати IP 30 Червня 2015 16:58
Їх затримали за перетин кордону, а не за чорниці. Читай на тут.ву

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus