USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Для волинських ПТУ - сучасні майстерні на мільйон євро

25 Листопада 2014 09:11
Професійно-технічні начальні заклади Волинського субрегіону - Рівненської та Волинської областей - отримають 12 сучасних майстерень майже на мільйон євро. Про це повідомили в управлінні освіти і науки Рівненської ОДА.

Так, у Рівному відбулась презентація довготривалого проекту під назвою «Покращення системи підготовки кадрів для потреб Волинського субрегіону». Він підтриманий Представництвом ЄС та розроблений у партнерстві з Рівненською, Волинською ОДА та громадською організацією «Волинський ресурсний центр».

Проект впроваджуватиметься упродовж наступних 30 місяців. Основну частину фінансування надає Євросоюз – 846 тисяч євро. Ще 220 тисяч євро - співфінансування з бюджетів обох областей. Головна мета проекту - покращити систему роботи кадрів на території обох областей, у тому числі – вивести на якісно новий рівень первинну професійну підготовку, профорієнтаційну роботу з учнями, оснастити частину ПТНЗ сучасним обладнанням.

За словами представників команди з організації проекту, до якої входять освітяни, науковці, фахівці центрів зайнятості, головне аби сприяти самозайнятості молоді регіону.

«Діти часто марнують 5 років життя, щоб лише отримати диплом, який може і не знадобитись. Ми вважаємо, що потрібно давати дітям більш правдиву інформацію про те, що чекає їх на ринку праці, щоб вони знали куди піти після школи,» - каже президент ГО «Волинський ресурсний центр» Василь Кашевський.

Проектом передбачено чимало заходів, які і допоможуть в майбутньому оцінити ринок праці. Серед них і створення інформаційної пошукової системи про ринок праці, і закупівля обладнання для 8-12 майстерень ПТНЗ, і видання порадників для учнів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus