USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Для виїзду за межі району потрібна довідка з військкомату

3 Лютого 2015 08:17
Ті, хто підпадають під мобілізацію, обмежені не тільки у виїзді за кордон.

Громадяни України, які підпадають під мобілізацію, мусять отримувати дозвіл військкомату на виїзд не лише за кордон, а й за межі адміністративного району.

Про повідомив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України генерал-майор Володимир Талалай, - повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, більше двох тисяч призовників з Волині - наразі у розшуку. У зв’язку з цим, обласний комісаріат розробляє документ, який заборонятиме призовникам покидати місце приписки без дозволу.

"Чинним законодавством в умовах, коли в державі оголошена мобілізація, військовозобов'язані не мають права залишати місце проживання без дозволу відповідного районного військового комісара. Тому питання оформлення такого дозволу оформляється у формі відповідної довідки", - сказав він.

Більше того, зазначив генерал, таку ж довідку військовозобов'язані повинні мати навіть при виїзді за межі свого адміністративного району. "Військовозобов'язаний, який в умовах, коли в державі проводить мобілізація, має намір покинути місце проживання і виїхати за межі адміністративного району, він повинен про це повідомити районного військового комісара і отримати дозвіл... Це не обов'язково виїзд за межі державного кордону. Навіть переміщуючись по території держави", - наголосив він.

Таким чином, повідомили в Генштабі, довідку з військомату потрібно мати і при тимчасовому переміщенні за межі адмінрайонів під час мобілізаційного періоду: "Тому, що він (військовозобов'язаний - ред.) може бути необхідний для комплектування військ. Якщо у ньому немає потреби, йому видаються довідку і він з цією довідку переміщується".

Талалай зазначив, що ця норма була чинна в Законі України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", а, "відповідно, в указі Президента України № 40/2015 визначені завдання щодо забезпечення більш дієвого механізму реалізації цієї норми".

Водночас, генерал уточнив, що таку довідку не потрібно отримувати, якщо військовозобов'язаний виїжджає за межі свого адмінрайону "на день-два". З його слів, мінімальні терміни для виїзду поки остаточно не визначені, і це, та інші питання, будуть врегульовані найближчим часом на виконання указу Президента України № 40/2015.

Найчастіше, зазначив Володимир Талалай, потреба у цій довідці стосується випадків, коли військовозобов'язаний має намір виїхати за межі держави під час мобілізації. "Це має бути довідка установленої форми у військовому комісаріаті, де визначено що громадянин такий-то перебуває на обліку і має дозвіл на виїзд", - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 65
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 08:34
Тепер як при окупації без аусвайса переміщення неможливе...
123 до Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 10:41
коментар було видалено
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 08:35
???????????????????????????
факт Показати IP 3 Лютого 2015 08:35
Не треба справку!!! "Справка из военкомата необходима для прописки по новому месту жительства, но не для пересечения границ областей и районов. Вместе с этим, уже сегодня Рада может рассмотреть Указ президента Петра Порошенко, который должны были разработать в виде законопроекта в Кабмине. Согласно предложению, для выезда за границу, даже в туристических целях, военнообязанным придется получать справки от военкоматов."
Анонім до факт Показати IP 3 Лютого 2015 11:14
і чим ці закони кращі за ті які приймали папіредніки які ще називали диктаторскі,А ЦЕ ЩО! І взагалі мені здається це створили новий канал для отримання ХАБАРІВ,тепер клерки з військоматів будуть брати по доларів 100 за довідку,а як водії далекобійники! Здулась реформатори запускають вони годинник зворотньго відліку для свого керування! ОДНИМ СЛОВОМ ДИБ*ЛИ!
Анонім до Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 14:14
Взагалі-то ті закони були не диктаторськими, а "диктаторськими", бо заборона їздити в колоні з 5 машин або надягати каску і пов"язку на мирну демонстрацію - це радше здоровий глузд, ніж диктатура.
ВАСЯ Показати IP 3 Лютого 2015 08:42
хай йдуть подальше... скоро вже почнеться час концтаборів і розстрілів..
Анатолій Показати IP 3 Лютого 2015 08:46
Блін. Сьогодні треба перескочити в Ківерці. Пішов брати справку, я ж виїжаю за межі свого адмінистративного району.
україна Показати IP 3 Лютого 2015 08:50
....аце все робиться для того щоб зовсым зганьбити людей...ніхто нехоче..йти під кулі навітьза гроші....потрібний інший стимул для людини.....це віра в свою державу ..що вона вас не кине.....а в це вже ніхто не вірить.....от і на цьому сайті вже встановили заборону на коментарі...що до мобілізації....значить...це правда.....
Редакція до україна Показати IP 3 Лютого 2015 09:35
Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під деякими новинами. В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації. Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.
Анонім до Редакція Показати IP 3 Лютого 2015 09:45
...то ви боїтеся думки народу.....а коментар це думка народу....
Ольга до Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 10:58
Більшість коментарів - кремлівські тролі. Правильно, що під окремими новинами заборонили коментування. Бо тільки ворожнечу між нами розпалюють.
Анонім до Редакція Показати IP 3 Лютого 2015 10:49
тоді і ваші коментарі відносно дій обласноі влади повинні бути нейтральними консолідуючими вони далеко не такі
Джмол Показати IP 3 Лютого 2015 08:50
А тим часом Міноборони купляє в сєпарів вугілля і нормально себе почуває. Плюс, за даними "Німецької хвилі", за півроку Міноборони спизд.ло 45 мільйонів(!) евро. Тому я бачив десь їхні писульки та заборони.
лучани Показати IP 3 Лютого 2015 08:56
Для зміни місце проживання .... для чого поширювати неправду?
... Показати IP 3 Лютого 2015 09:02
http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/995_015 Стаття 13 1. Кожна людина має право вільно пересуватися і обирати собі місце проживання у межах кожної держави. 2. Кожна людина має право покинути будь-яку країну, включаючи й свою власну, і повертатися у свою країну. Стаття 14 Кожна людина має право шукати притулку від переслідувань в інших країнах і користуватися цим притулком. Це право не може бути використане в разі переслідування, яке в дійсності ґрунтується на вчиненні неполітичного злочину, або діяння, що суперечить цілям і принципам Організації Об'єднаних Націй. десь дисонанс..
лучанка до ... Показати IP 3 Лютого 2015 09:18
в нас роблять життя по принципах раши Внушання патріатизму нижчим прошаркам суспільства для відстоювання власних інтересів влади За Донецьк і Луганськ вони воюють..нашими руками..та там просто кинули міліони люде, а зараз це саме роблять з західною україною..
діло до ... Показати IP 3 Лютого 2015 09:29
Зберегти! Поширити! Носити з собою!!!
лучанка Показати IP 3 Лютого 2015 09:03
а ше пи*діли про безвізовий режим, тікі паспорта нового купіть... А де ж наші конституційні права? То така в нас зараз демократія?
Волинь моя Показати IP 3 Лютого 2015 09:13
Читайте офіційний сайт Державної прикордонної служби України http://dpsu.gov.ua/ua/about/news/news_5806.htm і не робіть паніку.
лучанин до Волинь моя Показати IP 3 Лютого 2015 09:23
Волинські новини підтвердіть чи спростуйте або розясніть толково зміст та походження інформаці на основі якої ви написали цю статтю!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
патріот до Волинь моя Показати IP 3 Лютого 2015 09:54
У нас за один день все можуть поміняти і питати нікого не будуть! Сьогодні он вносять у ВР пропозиції Президента от і побачимо що вони там наприймають?!
Оксана Показати IP 3 Лютого 2015 09:16
Згідно якого закону. Що вони мелють. Закон приймуть тоді і будуть довідки брати
А Показати IP 3 Лютого 2015 09:16
А в мене таке враження, що в державі ніхто не думає про закінчення війни чи АТО. А тільки якби з людей познущатись і побільше відправити на бойню (АТО).
Б до А Показати IP 3 Лютого 2015 09:57
А у них немає іншого варианту, бо по закінченню війни або при якихось домовленностях треба буде до будівництва країни повертатись, а вони будувати не вміють і весь натовп піде їх з кабінетів гнати і вони цього бояться от і не вигідний їм мир...
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 09:18
Може ще скоро заборонять видавати паспорти сільським мешканьцям, як це було при Сталіні. Трохи нагадує Північну Корею.
Народна довіра Показати IP 3 Лютого 2015 09:25
Можє ще створити штрафбати а позаду поставити заградотряди ?!
Анонім до Народна довіра Показати IP 3 Лютого 2015 09:32
а нас ще обурювали закони 16 січня 2014 зараз здорових мужиків кидають просто на убій без особого розбору
коля до Народна довіра Показати IP 3 Лютого 2015 09:36
не виключено, що таке вже є...
Волинь моя Показати IP 3 Лютого 2015 09:33
Народ, може хватить тут розводити соплі? Кому цікаво - вперед в Теремно з заявою про те, чи справді такі вимоги існують. І без письмової відповіді сюди не повертатись. А то хлібом не годуй дай поплакати над своїм нещасливим становищем.
Анонім до Волинь моя Показати IP 3 Лютого 2015 09:53
....я думаю що ваш коментар тут ні дочого...рейтинг тільки в мінус...
Волинь моя до Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 11:44
Це значить тролів забагато розвелося. Тому що підняти д*пу і самому все взнати - це те. що треба зробити. А мінуси чи плючи коацати.. - це таке. від того нікому краще чи гірще не стане.
Oleksa Показати IP 3 Лютого 2015 09:34
Це буде черговий "розплідник" корупції.............тобі потрібна довідка?..........платиш і маєш довідку.......це ж очевидно!!! З людей вже немає що брати(з звичайних людей я маю на увазі),"здерли " вже зі всього що тільки можна, тепер ще на довідках бізнес будуть робити, а люди які мають "знайомства" і гроші їм байдуже, бо вони це вирішать і не будуть "паритись". "Пани чубляться, а в холопів чуби тріщать!!!"
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 09:44
А скільки коштує отримати довідку?
Oleksa до Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 10:05
Приймуть закон, тоді будуть ціни;)
Андрей Воронов Показати IP 3 Лютого 2015 09:54
Я вот с каждым днем все больше офигиваю. Что еще придумают у***ы из Киева что бы унизить людей и показать нам что мы г******о?
українець до Андрей Воронов Показати IP 3 Лютого 2015 09:59
А я думаю влони будуть придумувати будуть доки,доки хлопці з Донбасу не прийдуть і не повернуть автомати на них , і тоді буде все толком.Будуть боятися нас,простого люду.Бо ж на цьому світі грошей не потрібно
Анонім до Андрей Воронов Показати IP 3 Лютого 2015 11:21
ти це точно маскальське га*но! і пішов ти на*ер це наша суперечка з нашою владою ,а ти троль іди краще троль на своїх расейскіх смі,може скоріше ваш упирь пупкін успокоїться закінчиться війна і нас перестануть відправляти на війну ! а краще нехай здохне ваш путін,тоді всім буде спокій!
ВОНО Показати IP 3 Лютого 2015 09:59
цє вже перемога майдану над диктаторськими законами Янукевича, чи треба ще трохи почекати?
Андрей Воронов до ВОНО Показати IP 3 Лютого 2015 10:08
Нет, это только «покращення», «перемога» будет круче. Почему то, когда говоришь людям «я ж вас предупреждал», они обижаются и называют путинским тролем
Анонім до Андрей Воронов Показати IP 3 Лютого 2015 11:30
ти і є путінский троль,просто зараз ти користаєшся ситуацією і ніби то граєш на нашому боці,а тому іди на*р ми самі розберемось,я пам"ятаю як ти раніше рвав горло за наваросію і расею!!!!!!! от напиши що путін гамно расеяні зомбі ,а новаросії не существуєт! от тоді і поговорим! і ще УПИРІ расейскіє ми не боготворим свою владу і самі бачимо що вони роблять не так і самі з ними розберемось,але вашу позиції ми ніколи з вами не будимо ділити ! МИ ОКРЕМО КРАЇНА ЯКА ХОЧЕ І БУДЕ ЖИТИ КРАЩЕ ,А ЗАТЯГУВАТИ ПАСКИ І МЕНЬШЕ ЇСТИ ЗА АМБІЦІЇ БЕЗДАРНИХ ПОЛІТИКІВ МИ НЕ БУДЕМО!!!!!!
Андрей Воронов до Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 11:37
Слушай, ты, чудовище неадекватное, валерьянки выпей, зайди ка ко мне в профайл и почитай где я там «рвав горло за наваросію і расею»
Анонім до Андрей Воронов Показати IP 3 Лютого 2015 13:15
ребята та вас чмирів трольних за (версту )видно ,ти вата і цим все сказано! ти не псіхуй попий дійсьно щось заспокійлеве ,а то сидиш пихтиш відписуеш відповіді на коменти ,значить робота в тебе така моніторити шо по чому і впливати на думку УКРАЇНЦІВ,ще раз тобі скаж іди на Х....Й! путінский троль! На злодію і шапка горить!
Андрей Воронов до Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 14:19
коментар було видалено
Анонім до Андрей Воронов Показати IP 3 Лютого 2015 15:52
ну ти те ж бачу своє реальне фото помістив,і ще, доречі я незнаю що таке (профлайн) на відміну від таких професійних пукінских тролей як ти! І посилаю я не всіх ,а тільки таких мудаків як ти так що пішов ти ..... ну ти вкурсі!
Анонім до ВОНО Показати IP 3 Лютого 2015 13:19
слухайте дерьмо мьйоти, без вас вшивих путінских тролей розберемось!ці всеодно кращі за папіредніків ,ну да роблятьвони херню,але це багато ще в чому допомагайть диверсанти із вне і ви троліки теж звичайно робите свою справу! Нічого СЯДУТЬ УСЕ ГИ ГИ ГИ!
жора Показати IP 3 Лютого 2015 10:03
що хотіли те і маємо. жиди наступають і ложили вони на всі закони.
123 Показати IP 3 Лютого 2015 10:28
ото намайданили все краще і краще починаем жити
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 10:53
Х**ня.
волинянин Показати IP 3 Лютого 2015 11:01
ТЕ що комусь захотілось пустити на люди сплітки ще нічого не означає!!! Воєний стан не ведений яка ще мова до примосової мобілізації,всіх хто був призваний важають добровольцьом за чиїсь гроші воювати за бізнес такого не буде хай призедент і його зброд відправлять синочків "інвалідів" онуків тоді може хтось і піде а так права нема і не треба лякати що загрибуть за кордон не випустять .Будьласка платіть заробітну плату щоб люди не виїжджали !!!! Що буде ніж при янику???? Хто гарантує батьку сину що за їхніх рідних подбає держава ??? Виплатіть допомогу яку обіцяли тим хто положив голову ні за що!!!!!
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 11:04
А как же Статья 3 и Статья 33. конституции Украины? ИМХО. Если правительство плюёт на конституцию, то оно не имеет права называть себя правительством. Короче на кол пороха и его друзей.
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 11:06
Порушення прав людини.
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 11:37
На фоні примусового концтабору( заборона виізду з місця проживання) горлопанство жидів і сексуальних меншинств у Верховній Раді про диктаторські закони 16 січня що забороняли ходити по вулицях зі зброєю та в масках це просто ніщо. Краще б Яник валив у золотий унітаз а ніж Украіна терпить війну і диктатуру.
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 11:37
а хто взагалі має конролювати коли я виїхав з області і скільки перебуваю в іншій! що за кирзові закони! давй військовий стан тоді може,а зараз це просто бред кирзоваго сапога ,талалай це той що з фільму ДМБ чи що! тоді іди ти нехер ВАЕНИЙ!
голос Показати IP 3 Лютого 2015 11:40
коментар було видалено
Анонім Показати IP 3 Лютого 2015 11:47
коментар було видалено
Син Показати IP 3 Лютого 2015 12:25
Янукович ,татко,повернись !
волиняка Показати IP 3 Лютого 2015 12:40
Скоро,щоб з хати вийти треба буде дозвіл
доця до сина Показати IP 3 Лютого 2015 12:41
я з тобою,чекаю на татка,батон в мене
Volynyaka Показати IP 3 Лютого 2015 13:31
Нардеп от "Народного фронта" Антон Геращенко считает, что ограничивать перемещение можно тем военнообязанным, кто получил повестку. Об этом он сказал в комментарии LB.ua. "Закона, который бы не позволял лицам военнообязанным выезжать за границу, пока нет. Мы будем его нарабатывать. Если человек получил повестку, мы можем ограничить его перемещение, а если не получал - тогда его нельзя считать в чем-то виновным", - сказал он, говоря о выезде за границу. В то же время Геращенко не стал конкретизировать, будет ли в этом законопроекте норма, которая ограничит перемещение военнообязанных по стране, или она будет касаться только выезда за границу. "Я скажу так: есть Конституция, и ее нужно исполнять. Все граждане Украины должны защищать свою страну", - сказал он.
Volynyaka Показати IP 3 Лютого 2015 13:32
В свою очередь бывший командир батальона "Миротворец", нардеп от НФ Андрей Тетерук добавил, что в этот законопроект нужно внести норму, которая запретит уклонистам работать на государственных должностях. "Те кто уклоняются от мобилизации - Бог им судья. Но я буду предлагать внести в соответствующий законопроект норму о невозможности работать на государственных должностях. Не хочешь защищать страну - не имеешь права работать в государственных структурах", - сказал он. Тетерук также отметил, что ограничивать передвижение уклонистам целесообразно, но только если эта норма будет касаться выезда за границу. Внутри страны контролировать ее выполнение нереалистично, считает нардеп. Он добавил, что сейчас пограничники не могут контролировать процесс выезда за границу, потому что нет ни такого требования, ни списков военнообязанных лиц.
Volynyaka Показати IP 3 Лютого 2015 13:35
ГЕНШТАБ: СПРАВКА ОТ ВОЕНКОМА ДЛЯ ВЫЕЗДА ЗА ПРЕДЕЛЫ РАЙОНА НЕ НУЖНА!!! Норма о выезде за рубеж с согласия военкома также еще не введена. В Генеральном штабе ВСУ опровергли свое же заявление о том, что граждане Украины, подпадающие под мобилизацию, должны получать разрешение военкомата на выезд не только за рубеж, но и за пределы административного района. "На сегодняшний день действует норма, которая запрещает военнообязанному менять место проживания без ведома военкома. Имеется в виду исключительно место проживания, а не перемещение за пределы административного района и тому подобное. Гражданин Украины сегодня может свободно перемещаться по всей территории Украины, как это предписывает Конституция Украины", - сказал первый заместитель начальника Главного управления оборонного и мобилизационного планирования Генштаба ВСУ генерал-майор Владимир Талалай в комментарии ICTV. Что касается необходимости военнообязанных получать справку из военкомата для выезда за рубеж, то такие нормы только планируются к введению. "Этот механизм сейчас разрабатывается. Его суть - пограничников могут обязать требовать от гражданина, выезжающего за рубеж, справку из военкомата (о том, что военкомат разрешает выезд). Позднее планируется создать реестр военнообязанных. Благодаря ему пограничник сможет выяснить, военнообязанный или нет тот или иной гражданин. Если нет, то человек может выехать из Украины", - сообщил изданию "Сегодня" представитель Генштаба Владислав Селезнев. На уточняющий вопрос, кто является военнообязанным, в Генштабе ответили, что ими являются и мужчины, и женщины от 20 до 60 лет, имеющие воинскую специальность. Напомним, 2 февраля Талалай заявил, что для выезда за пределы района нужна справка из военкомата. После резонанса, вызванного этим заявлением, Талалай фактически опроверг свои слова.
юрист Показати IP 3 Лютого 2015 15:35
Запрет на свободное передвижение согласно законодательству Украины возможен при двух условиях: введении военного положения и обязательном согласии Верховной Рады. Об этом сообщил правозащитник, юрист Украинского Хельсинского союза Сергей Заец, комментируя заявления Минобороны о справках военкома для выезда за границу и по Украине. Юрист подчеркнул, что свободу передвижения, в том числе право покинуть страну, предусматривает Европейская конвенция и Конституция Украины. "В течение особого периода – то есть на время мобилизации, которая объявлена сейчас у нас, законы Украины не ограничивают свободу передвижений, иными словами, свободу путешествий – как за границу, так и внутри страны", – говорит юрист, отмечая, что эти положения не следует путать со сменой места проживания. "Закон "О мобилизационной подготовке и мобилизации" на особый период предусматривает, что сменить место проживания (прописаться по другому адресу) гражданин может только с разрешения военкома", – комментирует правовед. Дословно статья звучит так: "Гражданам, состоящим на воинском учете, с момента объявления мобилизации запрещается изменение места проживания без разрешения должностного лица, указанного в части третьей настоящей статьи" (п. 6 ст. 22 - ред.). Кроме того, Заец отметил, что согласно Конституции любые ограничения на передвижения могут быть установлены только законом. То есть в случае, если будут изданы соответствующие распоряжения Кабмина, Минобороны, это будет превышением полномочий. Для законодательного утверждения документ должен будет пройти через Верховную Раду. При этом, по мнению правозащитника, угрозы и риски введения таких возможных мер значительно выше, чем реальная необходимость. "Возникнет очень большой риск коррупции. Военком будет как царь и Бог. Хочу призываю, хочу – выдаю разрешения для выезда за границу. Это парализует бизнес, где также может возрасти уровень коррупции. У нас сейчас нет такой острой необходимости вводить эти ограничения", – считает эксперт.
анонім Показати IP 3 Лютого 2015 22:37
Наша влада хоче "и рыбку съесть, и на х.й сесть", військовий стан не вводять- бо згуба буде їхньому бізнесу, а просто заборонити виїзд громадян-не відповідає конституції! Тому думають вносити корективи у Конституцію. А війну порох не закінчує, боїться,падло, що хлопці з передової на нього підуть!!!
я до анонім Показати IP 4 Лютого 2015 11:57
поскорішеб це сталося

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus