USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Неподалік Луцька може з'явитися Волинська Січ

3 Березня 2016 10:33
Ресурси музею історії сільського господарства під відкритим небом у Рокинях дозволяють розгорнути на ньому експозицію настільки, щоб створити тут Волинську Січ. Все, що для цього потрібно – це кошти. Зі слів очільника музею, для початку необхідно майже 2 мільйони гривень.

Про це йшлося під час особистого прийому громадян головою Волинської обласної ради Ігоря Палиці.

Директор та засновник музею історії сільського господарства Волині Олександр Середюк зазначив, що на індустрії туризму живуть цілі країни, а Волинь має всі резерви для того, аби стати українською Меккою – не лише від Шацьких озер, але й інших.

Власне, неподалік Луцька є музей-скансен, який розміщений поруч з міжнародною автомагістраллю. Якщо вкласти кошти, він стане популярним об’єктом історико-культурного призначення.
Зі слів Олександр Середюка, комплекс можна використовувати і для патріотичного виховання молоді. Для прикладу, за рахунок розширення експозиції просто неба пропонують створити Волинську Січ.

«Волинь – це край козацький. Свого часу президент Федерації бойового гопака Володимир Пилат в науковій доповіді довів, що Волинь – це прабатьківщина цього виду бойових мистецтв. Тому Волинь є краєм воїнів, а звідси і назва», - пояснює Олександр Середюк.

Зі слів директора скансену, наявні природні ресурси можна використати для того, аби створити водний туристичний екологічний маршрут.

Щодо фінансової складової питання Олександр Середюк однозначної відповіді немає. З його слів, для початку в проект заклали цифру в 1,8 мільйона гривень. Отримати їх планують з обласного бюджету, або ж фінансувати проект спільно з інвесторами чи грантовими коштами:

«Я пишу заяви на гранти, проекти. Але вони десь осідають в «шухляді». Пройшов семінари, виходжу на рівень міжнародних грантів з Білоруссю і Польщею, проте це повільний процес».
Олександр Середюк зауважує, що добре було б організувати і екологічний доїзд до місця. На кшталт тролейбусних маршрутів до Гаразджі:

«Добре, якби не лише маршрутки курсували, але й був швидкий доїзд як на Гаразджу чи Вересневе. Там пряма траса, дорога чудова. Поставити стовпи – це не такий дорогий проект, можна було б і це зробити».

В облраді на озвучену проблематику спільно із представниками музею вирішили відшукати можливості, аби втілити ідеї в життя, та запланували поїздку до музею.

До слова, музей історії сільського господарства скансен у Рокинях увійшов у І десятку музеїв України з обслуговування і надання екскурсійних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ЛУЧАНКА Я Показати IP 3 Березня 2016 10:58
ХОРОША ІДЕЯ!і ДЛЯ МОЛОДІ РОЗВИТОК...І ЗОНА ВІДПОЧИНКУ І КУЛЬТУРНА ЦІННІСТЬ І РОЗВИТОК ТУРИЗМУ!!!
7хе Показати IP 3 Березня 2016 11:37
Сердюк а**ист, не давайте йому гроші
ФигВам Показати IP 3 Березня 2016 12:32
Откуда на Волыни казаки? Только гайдамаки были. Казаки разве что пограбить набегали (в том же 1595 году - из самых известных). А теперь в кого ни ткни - то пан, то казак!)))
Анонім до ФигВам Показати IP 3 Березня 2016 15:21
Були - в основному сінайські.
Козак до ФигВам Показати IP 8 Березня 2016 23:42
"Как не глупи слова дурака. а иногда они бивают достаточни, чтоби смутить даже умного человека",- сказав професор студенту двійочнику. Невігласи, почитайте моногарфію почесного професора Волинського НУ ім.Л.Українки Григорія Гуртового -"Волинь - край козацький", книгу Олександра Середюка - "Лицарі Сонця". Може вони нагодують ваш курячий розум, щоб більше не ляпати дурниць в інтернеті. І гроші, якщо виділять, то не Середюку, а Музею, який сам Середюк уже 30 років розбудовує.
Патрік Показати IP 3 Березня 2016 12:33
Дійсно хороша ідея. Розвиток регіону + привабливий туристичний об'єкт Волині
ФигВам Показати IP 3 Березня 2016 12:44
Откуда казаки на Волыни? Учите историю по документам, а не газетным статейкам.
Анонім Показати IP 3 Березня 2016 13:29
коментар було видалено
ххх Показати IP 3 Березня 2016 14:07
в хабарника Стеценка грошей попроси,ти йому козацьке звання присвоїв, клоуни.Славних прадідів ВЕЛИКИХ внуки ПРЕПОГАНІ.
скай Показати IP 7 Березня 2016 16:51
я підтверджую козаків на волині не було вільних людей не було + або пани або крипаки
Козак до скай Показати IP 8 Березня 2016 23:50
п.Стеценко Г.С. - професор, доктор медичних наук, який майже з нуля створив інститут, розбудував, спорудив церкву КП, матеріально-технічну базу. Його студенти стажувались уже за кордоном. При баньдюковичах на нього наїхали київські рейдери, арештували, приковували професора до ліжка, пресували, щоб він все переписав на них. Отже, все що змогли з нього витрусили. Нині він відсудив у В.-Волинську медичний коледж, шукає директора-мененджера, щоб відновити у ньому роботу. А "десятиу" згідно козацького звичаю він завжди віддавав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus