USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для лучан зведуть 7 будинків з «доступним житлом»

16 Липня 2012 14:29
Луцькі забудовники запропонували 7 об’єктів на розгляд Міжвідомчій комісії Мінрегіонбуду для акредитації в банках у межах державної програми пільгової іпотеки «Доступне житло».

Про це у коментарі «ВН» розповів директор Волинського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Максимчук 16 липня.

Як повідомив Максимчук, для будівництва «доступного житла» в обласному центрі Волині акредитовані 4 забудовники.

Нагадаємо, державна програма «Доступне житло» передбачає здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Так, Максимчук зазначив, що акредитоване ПрАТ «Луцький домобудівельний комбінат» будує такі житлові споруди на вулиці Федорова, а ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» - на вулицях Чорновола та Арцеулова, що у Луцьку.

Окрім того, зі слів Максимчука, є й такі підприємства, що наразі не пройшли акредитацію, проте знаходяться на розгляді у Міжвідомчої комісії Мінрегіонбуду, яка визначає, чи підходить будинок для участі у програмі.

Зокрема, Максимчук зазначив, що будівельна компанія ТОВ «Луцьктехнобуд» зводить таку будівлю на вулиці Стара дорога, що у районі ЛПЗ, а ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» - на вулиці Січовій. Фахівець також додав, що участь у програмі бере будівельна фірма «Автомотосервіс», яка займається будівництвом «доступного житла» на вулиці Рівненській.

Загалом Максимчук зазначив, що наразі на акредитацію для участі в державній програмі пільгової іпотеки до Міжвідомчої комісії луцькі забудовники запропонували 7 об’єктів.

За словами начальника відділу планування і забудови населених пунктів області управління містобудування та архітектури Волинської ОДА Миколи Томчука, хоч акредитованими є лише 3 будинки, проте усі можна вважати такими, що будуть зводитися у межах програми «Доступне житло». «Залишилася лише паперова робота», - додав він.

Окрім того, Томчук зауважив, що загалом усі будинки, які беруть участь у програмі, є колишніми недобудовами, роботи на яких виконані на 75%.

Щодо будівництва в інших містах області, Максимчук зазначив, що через несвоєчасну подачу документів інших забудовників у Волинській області Міжвідомча комісія не акредитувала. Однак, він додав, що будувати житло у Горохові та Володимир-Волинському у межах програми виявило бажання підприємство «Луцький ДБК». З його слів, готувати документи на участь у програмі почали також ТОВ «Житлобуд-2» та одна з будівельних фірм у Нововолинську. Своєю чергою, Томчук зазначив, що участь у програмі бере забудовник із Ковеля, який планує звести такий будинок на вулиці Ватутіна.
Томчук також зауважив, що для житлового будівництва у Волинській області зарезервували 31 земельну ділянку загальною площею 96 гектарів. З його слів, саме серед них і будуть обирати ділянки під «доступне житло». Проте Томчук зауважив, що наразі не можна визначити, якою площею буде ділянка саме для «доступного житла», адже вона надається під конкретний об’єкт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Сергій Показати IP 16 Липня 2012 16:08
А де будівництво на вулиці Січовій?, Там є новобудова?
Timon Показати IP 16 Липня 2012 16:10
Якби ще те "доступне житло" було справді таким доступним як вони кричать на кожному кроці. Простій сім"ї з середнім заробітком таку лямку не потягнути- це однозначно!
Лариса Показати IP 16 Липня 2012 19:36
Брехня! От вміють гарно розписати та роказати. На практиці все навпаки. Десятки, а може й одиниці тих, хто претендує на отримання пільгових кредитів, так їх і не можуть отримати. Не треба видавати бажане за дійсне! Люди вже давно не вірять.
Невіруючий Показати IP 16 Липня 2012 19:40
Більша частина написаного не відповідає дійсності, повертаємось до "п'ятирічок" ?
йован Показати IP 18 Липня 2012 19:00
Да особливо Чорнуха набудуе доступного житла, перший живодер.
Віктор Показати IP 20 Липня 2012 14:55
Хотів отримати кредит. В банку і не глянули на документи про доходи. Сказали, що дохід має бути не менший 8900 грн., а ще плюс витрати на страхування життя (небізпідставні), житла і весь кредит повинен гасити я, держава компенсує 13% лише при наявності коштів. Порахувув, що якби я просто відкладав половину цього сукупного доходу кожен місяць, то вже через 3 роки і 10 місяців назбирав би суму на яку збирався брати кредит і зміг би купити квартиру де захочу і не одно-, а двокімнатну, і з ремонтом, а не зголими стінами з чорновою штукатуркою і стяжкою. І не треба звя'зуватися з банком і з державою. А так є велика імовірність заплатити не за одну, а за дві квартири, в кращому випадку отримавши тільки одну.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus