USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для переходу на спрощену систему не потрібно ані довідок, ані дозволів, ані договорів

16 Січня 2013 13:41
При подачі суб’єктами господарювання – фізичними особами заяв про застосування спрощеної системи оподаткування законодавством не передбачено подання інших документів - довідок, дозволів, договорів тощо.

Про це інформує прес-служба Міністерства доходів і зборів України, - пише ОДА в області.

Таким чином, платник податків, який бажає обрати або перейти на спрощену систему оподаткування чи внести зміни до свідоцтва платника єдиного податку, має подати до органів ДПС лише відповідну заяву.

Свідоцтво платника єдиного податку видається органом державної податкової служби безкоштовно протягом 10 календарних днів з дня подання суб’єктом господарювання заяви.

Разом з тим, зазначаємо, що для новостворених платників, які обирають спрощену систему оподаткування, свідоцтво видається у день отримання органом ДПС заяви щодо обрання спрощеної системи оподаткування.

Крім того, звертаємо увагу, що термін сплати авансових платежів для платників 1 та 2 групи за січень закінчується 20 січня 2013 року, при цьому для даної категорії підприємців ставка єдиного податку становить у межах від 1% до 10% (перша група) та в межах від 1% до 20% (друга група) мінімальної заробітної плати.

Зокрема, наголошуємо, що з 1 січня 2013 року розмір мінімальної заробітної плати становить 1147 грн.
Нагадаємо, що Указом Президента України від №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чеширский Кот Показати IP 16 Січня 2013 16:15
Нічого не потрібно. "Потрібно" прочитать Налоговый кодекс, в нем все это написано. А не слушать консультации, из которых ни фига понять нельзя.
marsel Показати IP 17 Січня 2013 09:12
А саму заяву в очі бачили?(див.п.13)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus