USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

До Ковеля прагнуть повернути професійний футбол

11 Серпня 2016 20:28
13 серпня стартує аматорський чемпіонат України. Участь в турнірі візьмуть й дві волинські команди: ФК «Луцьк» та ФЦ «Ковель-Волинь».

Про плани та завдання на сезон для команди з міста залізничників Інформаційному агентству Волинські Новини розповів президент та гравець ФЦ «Ковель-Волинь» Роман Романчук.

– За яким форматом відбудеться аматорський чемпіонат України сезону 2016/17?

– Учасники першості за зональним принципом розбиті на дві групи, наша налічує дванадцять клубів. На жаль, кілька команд групи, які повинні були взяти участь в розіграші, відмовилися від змагань, тому довелося їх замінювати іншими. Отже, нашими суперниками будуть такі колективи: ФК «Луцьк», «Нива» (Тернопіль), «Нива» (Теребовля, Тернопільщина), ФК «Чортків» (Тернопільщина), «Гірник» (Соснівка, Львівщина), «Чайка» (Київ), ДЮСШ ФК «Львів», «Оскар» (Підгір’я, Івано-Франківщина), ОДЕК (Оржів, Рівненщина), ФК «Малинськ» (Рівненщина), «Агробізнес» (Хмельниччина). Дебютуємо 13 серпня у Львові. Перше коло фінішує наприкінці жовтня, а друге розпочнеться весною. Кілька найкращих команд з кожної групи потрапить до фінальної групи. Призери чемпіонату зможуть заявитися до професійної другої ліги України.

– Хто є найголовнішими суперниками ковельчан за вихід з групи?

– Всі учасники досить сильні – чи не в кожній команді ви знайдете екс-професійних футболістів. Скажу, що рівень любительського чемпіонату буде точно не гіршим, аніж рівень другої ліги України.
– Які завдання на сезон ставить собі ФЦ «Ковель-Волинь»?

– Тільки максимальні! Прагнемо перемогти не лишень в головному аматорському чемпіонаті, а й в обласній першості, кубку Волині.

– Понад десять років тому в місті існував професійний клуб. Ковельчанам варто очікувати на повернення великого футболу?

– Звісно! Через рік-два плануємо бачити в Ковелі команду майстрів. ФЦ «Ковель-Волинь» – народний клуб. Вважаю неправильним, коли фінансовий стан команди залежить від однієї людини. Подивіться на рівненський «Верес» – команда створювалася колективно звичайними рівненчанами, а тепер «Верес» лідирує в першій лізі України. Ковель теж є футбольним містом, і, на мою думку, не гіршим, аніж вищелігова Олександрія. Невелике латиське місто Вентспілс, де я теж свого часу грав, налічує дві хороші футбольні команди, баскетбольний та хокейний клуби. Хочу, щоби ковельчани ходили на футбол родинами, аби молодь не сиділа в барах, а займалася спортом. Нехай кожен з них в майбутньому і не стане професіоналом, але зростатиме фізично здоровим.

– В який футбол гратимуть ковельчани?

– Вболівальники вимагають, в першу чергу, видовища, тому акцент зробимо на атаку. Щодо тактичних аспектів, ми награємо кілька схем: 4-4-2, 4-5-1, 3-5-2. Протягом сезону будемо ретельно вивчати суперників, підбираючи під кожного певну схему. При втраті м’яча команда повинна відразу вступати у відбір. Якщо бодай хтось один не відбирає, це загрожує небезпечною атаку в наші ворота. Практично на кожну позицію маємо по два виконавці. Колектив підібрався хороший, маємо як досвідчених футболістів, так і талановиту молодь. Зокрема, це – воротарі Дмитро Дувакін, Олег Ярмолюк, польові гравці Роман Шафранюк, Юрій Дручик, Дмитро Кубай, Андрій Заліпа, Олександр Ятчук, Петро Мороз, Дмитро М’якота, Роман Романчук, Юрій Заліпа, Данило Жицький, Віталій Кашуба, Юрій Романчук, Віталій Ільїн, Роман Кузьмич, Роман Жерш, Іван Данилюк, Олександр Ліщук. Працюватиме з командою тренер Олександр Круцкевич.
Орієнтовний стартовий склад ФЦ «Ковель-Волинь» на матчі аматорського чемпіонату України

Коли я виступав за алчевську «Сталь», дуже часто їздив на домашні матчі донецького «Шахтаря». Так от, там за кілька годин до початку поєдинку влаштовувалися різні конкурси, вікторини, концерти. Люди масово ходили на футбол. Прагну бачити вщент заповненим і ковельський стадіон «Верес».

Андрій СОКОЛОВСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 3 Жовтня 2016 21:09
Таких бездарних тренерів, які зараз тренерують Фк "Ковель" ще треба пошукати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus