USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

До волинських дітлахів завітав відомий казкар

4 Жовтня 2017 22:38
Український казкар, телеведучий, актор, автор телевізійних програм, музикант Сашко Лірник, який розповідає так звані химерні бувальщини і казки для дорослих і дітей, уже вдруге відвідав вихованців Крупівського НРЦ, що поблизу Луцька.

Про це повідомляє «Перший»

Для школярів, що мають проблеми з зором, такі візити – пам'ятні. Цей чоловік не лише поціновувач свого, рідного, українського, а й знаний імпровізатор – жодна зустріч не відбувається за сценарієм, усі мають колорит.

Нині у актовій залі навчально-реабілітаційного центру зібралися фактично усі вихованці закладу й педагоги. До слова, нині тут навчається сотня слабозорих і тотально незрячих дітей.

Казкар за доброю традицією розпочав спілкування з дітьми з відомої української казки «Пан Коцький» й за лічені хвилини завоював увагу вибагливої публіки. Стара казка зазвучала на новий лад, адже оповідач вибрав із залу акторів і кожен вправно виконував свою роль: гавкали, співали, стрибали, муркотіли і насміялися усі. Упродовж зустрічі прослухали кілька казок і про підступних чортів, і про свинку Парасинку, і про українських красунь та сильних козаків.

Директор Крупівського НРЦ Олег Дацюк каже, що ця зустріч – справжнє свято для вихованців навчального закладу.

«Казкаря чекаємо, казки його знаємо, читаємо і цінуємо», - зізнається педагог.

Сергій Смакович, який працює психологом у цьому навчальному закладі, прийшов на зустріч з сином-третьокласником Миколою. Малий каже, книжку з казками Лірника зачитав «до дір».

«Найбільше подобаються казки про козаків, тому не прийти на зустріч і не послухати їх на живо я не міг!», - каже школяр.

Чоловік пригадує: минулого разу придбав книгу синові, тому він і слухати любить, і сам читає оповідки Сашка Лірника.

«Ці казки беруть тим, що вони справжні, з душі народу. Крім цього – дуже хороша озвучка і кожен з героїв чомусь навчає. Це дуже корисно, що у нас є такий казкар, а особливо те, що він приїздить на Волинь і діти можуть його побачити», - розповідає чоловік.

Восьмикласниця Вікторія Мошковець теж під враженням від зустрічі:

«Я вдруге вже на зустрічі – в захваті від казок. Його не нудно зовсім слухати! Це - весело і креативно. Від минулого разу нічого не змінилося – людина він така ж сама позитивна».

Шестикласниці Юлії сподобалися усі сьогоднішні казки Сашка Лірника.

«Він з характером розповідає, дуже добре усе пояснює. Я сьогодні не грала ніякої ролі, а хотіла б зіграти жінку у одній з казок. Сильно люблю казки, навіть пробувала сама складати – в мене потрохи виходить… », зізнається школярка.

До слова, дівчинка приїхала на навчання з села Куснище Любомльського району, живе в реабілітацйному центрі постійно, їздить додому лише на канікули.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук, окрім казок від Сашка Лірника незрячі і слабозорі дітки отримали подарунки від директорки Клініки професора Загурського Тетяни Єремеєвої, яка придбала для потреб Крупівського НРЦ на суму 10000 гривень матеріалів для корекційної і розвивальної роботи, які суттєво допоможуть дітям у навчанні.

«Це далеко не перша допомога Тетяни Єремеєвої для Крупівського НРЦ, адже до того вона придбала спеціальні тактильні шашки для незрячих», - повідомив Віталій Ткачук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus