USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Майстер імпровізації Сашко Лірник у гостях на Волині

20 Березня 2015 08:00
В гостях у волинських дітлахів побував казкар Сашко Лірник.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання став для рожищенської дітвори не тільки цікавим, а й незабутнім. До них у гості завітав сам Сашко Лірник – майстер казкової оповіді, сценарист, актор, телеведучий, учасник київського гурту «Вій» і просто щирий українець.

Чудовий актор, він з перших хвилин спілкування вразив публіку своєю органічністю та простотою.

«Ми усім - родом із дитинства, але часто про це забуваємо, – зазначив автор. – І варто постійно про це нагадувати іншим».

Лірник – майстер імпровізації, який несе людям добро і радість. Мабуть, саме тому присутні на зустрічі школярі з такою легкістю перевтілювалися у його казкових героїв. Вони сміялися і плакали, боролися зі злом та перемагали.

В казках Сашка є і злий чорт, який хотів дотепного козака перехитрити, і бідна вдова козака Анна з немовлям на руках, і вродлива селянська дівчина Маруся, і пес Сірко, що заприятелював з вовком, і ще багато-багато казкових героїв, які своїми діями та вчинками доводять, що добро завжди перемагає зло.

Своєрідну атмосферу чарівності та казковості авторові дитячих казок допомагали створити колісна ліра – давній народний інструмент, звуки якого бентежили душу, і народні наспіви у власному виконанні.

Швидко і непомітно минув час спілкування, а діти не поспішали розходитися: фотографувалися з казкарем на пам’ять, отримували автографи і купували його збірки казок.

До слова, саме книжка «Казки Лірника Сашка», що вийшла у видавництві «Зелений Пес» у 2014 році, стала лідером в рейтингу українських книжок.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЛУЧАНКА Показати IP 20 Березня 2015 08:40
Молодець!!! Побільше би таких Лірників в Україні. Дуже позитивна людина!
Віталій Показати IP 22 Березня 2015 15:03
Перед Рожищем Лірник Сашко завітав в Крупівський НРЦ для дітей з вадами зору

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus