USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Донецький аеропорт був би наш і без таких жертв, якби Україна задіяла «Стугни». Екскерівник «Укрспецекспорту» про сумнівні дії Порошенка

20 Квітня 2022 11:00
П’ятий президент України Петро Порошенко, за каденції якого Росія розпочала війну з Україною, нахабно присвоює собі здобутки попередників та продовжує будувати піар на брехні у найважчий для держави час.

На цьому наголошує колишній генеральний директор державної компанії «Укрспецекспорт», кадровий офіцер СБУ, колишній нардеп-нашоукраїнець від Волині Сергій Бондарчук, проти якого за вказівкою того ж Порошенка Генпрокуратура за сфабрикованою справою розпочала політичне переслідування.

Зауважимо, упродовж 2005-2010 років він очолював державну компанію «Укрспецекспорт», яка входить до «Укроборонпрому» й здійснює експорт та імпорт продукції й послуг військового призначення.

Напередодні Бондарчук розповів Інформаційному агентству Волинські Новини, як Порошенко цинічно блокував розробку ракетного комплексу «Нептун», яким потопили крейсер «Москва».

Читати ще: Порошенко цинічно блокував розробку ракетного комплексу «Нептун», яким потопили крейсер «Москва», – екскерівник «Укрспецекспорту»

Проте історія з «Нептуном» – аж ніяк не єдиний приклад перешкоджання експрезидента виробництву української зброї та посиленню обороноздатності держави, наголошує Сергій Бондарчук.

«Президент піару і брехні... Як і обіцяв, сьогодні розповім про інші вироби КБ «Луч», це вже всім відома «Стугна». Вона була зроблена у далекому 2006 році. Вона стала улюбленим ПТРК серед наших військових. Ефективна, бо вражає цілі до 5000 м, і не тільки наземні, а і морські (російський малий човен) та повітряні (2 гелікоптери Ка-52), надійна, а виносний пульт управління захищає наших воїнів від зворотного удару. Виникає логічне запитання: а чому вона не використовувалась з початку агресії у 2014-му?» – пише на своїй сторінці у Facebook колишній очільник «Укрспецекспорту».

«Стверджую як офіцер: маючи «Стугни», у Донецькому аеропорту не було би такої кількості загиблих і поранених, бо танки і БМП не змогли би підійти близько, і як наслідок піхота, та не було би прямих зіткнень. А Донецький аеропорт до сих пір міг би бути під нашим контролем», – наголошує він.

Заразом Сергій Бондарчук відмітив, що Петро Порошенко вкотре пробує розповідати, що «Україна почалася з нього, як і ЗСУ, і військова техніка».
«Він написав, що не було нічого, крім двох паперових проектів, але після нього все з’явилося. Хочу розвіяти його чергову брехню, – наголошує Бондарчук. – У далекому вже 2005 році, коли президент Ющенко призначив мене на посаду генерального директора «Укрспецекспорту» і поставив конкретні завдання, ми (колектив УСЕ і суміжні підприємства) почали вивчати, яку сучасну зброю зможемо зробити за короткий час.

В мене відбулася нарада з генеральним конструктором КБ «Луч» Олегом Петровичем Коростильовим, який запропонував розглянути пропозицію по ракеті «Бар’єр» і як наслідок лінійки виробів по цій тематиці.

Ми вдарили по руках і без копійки коштів державного бюджету за рік зробили комплекс, який через короткий час був вже використаний під час грузинської війни у 2008 році.

Петро Порошенко не може знати цього, бо коли ми (УСЕ і підприємства ВПК) працювали над розробкою нових зразків зброї, допомагали будувати оборону Грузії, конкурували і вели неоголошену війну з Московією за ринки збуту у світі, він (Порошенко) в цей час будував кондитерську фабрику «Рошен» у Липецьку і робив все можливе, щоб не роздратувати Володимира Путіна. Він не тільки не допомагав, а і заважав на кожному кроці».

Водночас Сергій Бондарчук зауважив, що мав приватну розмову з Петром Порошенком, коли той був секретарем РНБО.

«Я не буду писати, що він мені говорив, тому що це була розмова один на один, але суть її не складалася у тому, щоб досягти ефективного результату, і це з позиції секретаря РНБО. Уявляю, що він робив по інших напрямках в державі.

Все, чим зараз воюють ЗСУ, виробами КБ «Луч», було заплановано і розроблено в каденцію президенства Ющенка. Як і указ про розбудову ракетного щита від 2007 року.

Інша справа, що на кожному кроці відчувалася проблема реалізації цих програм.

Ця проблема складається з різних компонентів: агенти КДБ/ФСБ, агенти впливу Москви, некомпетентні менеджери, громадські діячі, які працюють над тим, щоб ми закуповували імпортне, а не виробляли своє. До якої категорії віднести Петра Порошенка – вирішувати вам. Я свою думку склав давно. Маю надію, що країна знайде в собі сили розібратися в цих питаннях після війни», – підсумував Сергій Бондарчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
політолог Показати IP 20 Квітня 2022 14:24
Чому Порошенко досі вільно пересувається по Україні? Знову влада соплі жує, а потім будуть на різні мітинги та провокації дивитись? Треба негайно змінювати країну! Після війни термінові перевибори по всій Україні і на всіх рівнях! На 50% самі "слуги" мають очиститись і вигнати різних сво...! Прибрати негайно різних Лещенків, Найємів, Шабуніних і різних псевдо-антикорупціонерів, що на захмарних зарплатах грабують Україну! Окрема стаття для олігархів!!! Не зроблять цього - марні втрати на війні і все, що зараз відбувається в країні!
Смішно читати до політолог Показати IP 20 Квітня 2022 16:23
Дивно що ти не підписався президентом чи міністром, а лише скромним політологом. Нести таку єресть може лише людина з низьким рівнем інтелекту. Мені цікаво скільки власних коштів ти направив на допомогу військовим.
Петро до Смішно читати Показати IP 22 Квітня 2022 14:19
Тобі касовим чеком потрібно звітувати? Чи може 7 знищених арсеналів за каденції попрошенка як допомогу зарахувати? Чи може хтось за це відповів? Нагадати за Вітаю-катафалка і хто його крилував?
Микола Показати IP 20 Квітня 2022 18:29
Яку дурню ви пишете! Повна маячня.
Валентина Показати IP 20 Квітня 2022 18:58
Хватит скубачиться хороший или плохой Порошенко он пробыл свой срок все он сдал мирно свое дежурство пришел Зеленский. Хватит цапаться давайте смотреть вперёд и выстоять и победить в войне. Каждый президент вносит свою лепту и делает и правильно и ошибается. Думаю мы научимся и работать и выбирать. Слава Украине! А люблю больше всех Ющенко Виктора Андреевича. Европейский президент !
Богд до Валентина Показати IP 22 Квітня 2022 05:58
Проблема не у тому щоб цапатись чи ні.. Проблема у тупості деяких.. вони навть не розуміють що Порошенко придявляють... Постійно плутаються.. дойшо до того що предявляють Порошенко 500 млрдів вкрадених доларів. Похуй що україна ввп стільки не мала за каденції Порошенко... Решта аргументів з тієї ж опери... Це називається зомбування.
Юля Показати IP 22 Квітня 2022 10:23
Треба вже того баригу пороха посадити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus