USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Дорога на Волині може отримати статус «міжнародної траси»

14 Березня 2015 17:51
Депутати Волині хочуть підтримати звернення львівських обранців громади до столичних чиновників, аби ті включили у перелік міжнародних доріг трасу «Жовква–Червоноград–Володимир-Волинський–Ковель».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 13-го березня.

Зауважимо, що до міжнародних автомобільних доріг належать ті дороги, які суміщаються з міжнародними транспортними коридорами та/або входять до Європейської мережі основних, проміжних, з’єднувальних автомобільних доріг і забезпечують міжнародні перевезення.

У зверненні наводять аргументи, чому це необхідно зробити. Зокрема, посилаються на те, що сьогодні в напрямку Сокальського району Львівської області значно збільшилась завантаженість автодоріг у зв’язку із відкриттям пункту пропуску для автомобільного сполучення «Угринів-Долгобичув». Також навантаження на автошляхи збільшилося й через курсування автомобільного транспорту до митного поста «Устилуг», який розташований у Володимир-Волинському районі Волинської області.

«З метою прискорення входження України в єдину мережу автомобільних доріг Європи, вдосконалення планування розвитку мережі автомобільних доріг, більш повного забезпечення транспортних перевезень між регіонами України та відповідно до Закону України «Про автомобільні дороги», виникла очевидна необхідність віднести до міжнародних відрізок дороги від міста Жовква Львівської області в напрямку до міжнародного пункту пропуску «Угринів-Долгобичув», - вказано у звернені.

Члени профільної комісії Волинської обласної ради рекомендують депутатам ухвалити проект рішення щодо підтримки звернення депутатів Львівської області до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України щодо дороги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 15 Березня 2015 00:32
Ви би краще дорогою до Львова з Луцька через Радехів зайнялися - більше би толку було
Володимир до Лучанин Показати IP 15 Березня 2015 01:47
Кому краще? Луцьк може через Дубно їздити. Позажерались, тільки про себе думаєте.
хм Показати IP 15 Березня 2015 10:53
По- перше через Дубно це дальше на км 60, а по друге там теж уже дорога нікудишня, а от до Львова з Луцька це просто ЖАХ!!! Дороги мають бути скрізь,бо це наше життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus