USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Досвід реконструктора став у пригоді на службі», – волинський тероборонівець

23 Лютого 2023 07:46
Пан Василь до широкомасштабного вторгнення працював у Центрі національно-патріотичного виховання в Луцьку. У цивільному житті захоплювався військово-історичною реконструкцією. Його група відтворювала події Першої та Другої світової воєн, а також боротьбу українців за свободу в першій половині ХХ століття. Зокрема дії підрозділів Української Народної Республіки, Січових стрільців та УПА.

Але після повномасштабного російського вторгнення Василю довелося взяти в руки зброю уже зовсім не для спектаклю. Він і раніше постійно проходив вишколи із місцевою теробороною, тож 24 лютого питання куди іти не стояло, йдеться на сторінці «Військо України» у Фейсбуці.

Досвід реконструктора чоловікові у війську пригодився. Коли його підрозділ отримав на додачу кулемети ДП-27, виявилося, що Василь чи не єдиний у батальйоні, хто мав справу з цією зброєю, адже частенько використовував її під час вистав. Тож тероборонівець і обслужив кулемети, і товаришів навчив ними користуватися.

Читати ще: «Зустрінемо противника з гідністю!»: у волинській теробороні служить доброволець з афганським досвідом

«У нас створено мобільні групи, зокрема з протиповітряної оборони. Постійно проводимо бойові злагодження, навчання з бойової підготовки», – розповідає Василь про робочі будні.

Після перемоги він планує повернутися до роботи у Центрі національно-патріотичного виховання, працювати з дітьми та молоддю, але водночас відзначає, що нині треба фокусуватися лише на боротьбі з ворогом.

«Першими здаються ті, які думають, що це швидко закінчиться, другими – ті, які думають, що це надовго, а не здаються ті, які живуть сьогоднішнім днем і виконують усі поставлені завдання», – наголошує військовий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus