USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Дозвіл на розвідзаходи: в Україні заборонили фіксацію судового процесу

16 Червня 2021 15:25
В Україні заборонили фіксацію судового процесу у справах за отриманням дозволу на розвідувальні заходи. Сьогодні набрали чинності зміни до закону «Про судоустрій і статус суддів».

Закон вчора опублікували у виданні Голос України, повідомляє РБК-Україна.

Він заборонив фіксацію технічними засобами судового процесу у справах про надання дозволу на проведення розвідувальних заходів.

У законі також прописано, що глава апеляційного суду здійснює відповідно до ЗУ «Про розвідку» повноваження уповноваженого судді щодо судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб при здійсненні розвідувальної діяльності.

Або ж він може призначати суддю (суддів) з-поміж суддів апеляційного суду для здійснення таких повноважень під час розгляду питання про надання дозволу на проведення розвідувальних заходів.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла цей закон у кінці травня.

24 жовтня 2020 року закон «Про розвідку» набрав чинності. Частина його норм почала діяти через три місяці після набрання чинності, а частина – з 1 січня 2021 року.

Згідно з ним, Службу безпеки України виключили з переліку розвідувальних органів, проте відомство визначили як суб’єкт національної розвідки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus