USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лісове господарство Волині завдало державі більше 2 мільйонів збитків

27 Квітня 2016 17:25
Через недбалість посадовців ДП "Поліське лісове господарство" державним інтересам завдано понад 2,3 мільйона гривень збитків. Про це інформують у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура області скерувала до суду обвинувальний акт та матеріали кримінального провадження щодо лісничого та майстра лісу державного підприємства "Поліське лісове господарство".

Улітку минулого року лісничий, не переконавшись у достовірності даних, зазначених в лісорубному квитку, за відсутності дозволу на спеціальне лісокористування у кількох виділах Розничівського лісництва дав вказівку майстру лісу цього ж лісництва та лісорубній бригаді розпочинати рубку дерев.

При цьому лісничий не відконтролював правомірності рубок, не забезпечив правил відпуску лісу на пні, правил рубання лісу, хоча й мав би це зробити.

Недбало поставився до виконання своїх службових обов’язків і майстер лісу, який, отримавши вказівку від лісничого, не встановив на місцевості точне місцезнаходження виділу, не звірив площу і границі ділянки із площею, зазначеною в лісорубному квитку, й наказав розпочинати рубку дерев.

Через такі дії лісника й майстра лісу упродовж липня-серпня 2015 року у виділах, у яких не були заплановані рубки, незаконно зрубали 762 дерева, чим ДП «Поліське лісове господарство» завдало збитків на суму понад 2,3 мільйона гривень збитків.

Нині обидва посадовці обвинувачуються у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 367 Кримінального кодексу України).

У кримінальному провадженні директор ДП "Поліське ЛГ" до них також заявив цивільний позов про відшкодування завданих збитків.

Тепер слово за судом.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
до риректора Показати IP 27 Квітня 2016 20:23
Нехай скаже за які шиши будує собі будинок! Марянович?
333 Показати IP 27 Квітня 2016 21:08
а директор разом із головним лісничим тут що нідочого не причетні , за цілий рік вони не бачать що твориться у іхньому лісгоспі , ситуація ще гірша по маневицькому і городоцькому лісгоспу там по лісі одні галявини , ждем якого стрілочника підставлять , за 3 мільони я так зрозумів ці два відбувайла нікого не здадуть
Анонім Показати IP 27 Квітня 2016 22:16
давай ім штраф та й усе , прокуратура пропіарилася , ліс поіхав а бабло поділите , наш суд найгуманніший суд у всесвіті разом з прокуратурою, я ще з дуру читав до кінця в надіі що там вийшли на скоробагатих підприемців які той ліс вивозили , платили мзду якому директору чи головному лісничому , а тут як завжди пшик, все повернулося до часів януковича вітаю всіх з поверненням скорішим колісників і януковича , і хвала шоколадному президенту
До аноніма до Анонім Показати IP 28 Квітня 2016 16:34
Вся деревина вивезена і реалізована ДП " Поліське ЛГ". Всі кошти від реалізації на рахунку ДП " Поліське ЛГ". Прокуратура піариться вчерговий раз.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus